Savaria Filmszemle: várják a jelentkezőket

Savaria Filmszemle: várják a jelentkezőket
A Szombathelyi Médiaközpont 2018-ban is meghirdeti a V. Savaria Filmszemlét, a május 23–25. között zajló rendezvény a megszokott kategóriákon kívül egy új kiírással és egy szakmai konferenciával is bővül – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

A dokumentum-, és játékfilmek, filmetűdök mellett idén a diákfilmesek pályaműveit is várják, műfaji megkötés nélkül. Háromnapos szakmai konferenciát is szerveznek,  A mozgókép, mint nemzetet, települést, közösséget és személyiséget formáló eszköz címmel, derül ki közleményből. A pályázatra filmesek és alkotócsoportok nevezhetnek kisjáték-, dokumentumfilm, filmetűd és diákfilm kategóriákban, időkorlát megkötés nincs. A szervezők kérik, az Európai Unió területéről érkező pályaművek szövegkönyvét a nevezéskor csatolják a pályázók, hogy a zsűri elé, valamint a nyilvános vetítésre már feliratozva kerülhessenek a versenyfilmek.

Nevezni a www.savariafilmszemle.hu internetes oldalon, a pályázati űrlap helyes kitöltésével lehet, a regisztráció határideje: 2018. március 25. vasárnap, 23 óra 59 perc.

A pályaműveket a regisztráció beérkezését és visszaigazolását követően kell feltölteni a visszaigazoló e-mailben szereplő FTP-fiókba, a megadott formátumban. Amennyiben a formai és egyéb követelményeknek nem felel meg a pályamű, vagy a megadott határidőn túl érkezik be, a pályázatot kizárják.

A zsűri az első, második és harmadik helyekért pénzdíjat, valamint különdíjakat oszt ki. A diákfilmek díjazottjai értékes műszaki tárgyjutalomban részesülnek.

A szállásigénylés és a szakmai konferenciára történő jelentkezés is honlapon keresztül elérhető. A konferencián a részvétel ingyenes.

A szemle és a konferencia végleges programjairól, illetve a vetítési sorrendről a filmszemlét megelőző hetekben adnak a szervezők tájékoztatást.

A filmszemle levelezési e-mail címe: savariafilmszemle@gmail.com. További információ a 06/20/549-5200 telefonszámon kérhető.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Több mint 3.5 millió forint (9 ezer euró) értékben osztottak ki díjakat május 14-én, kedden este a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. A Kossuth-díjas író hagyatékából alapított díjakat idén 22. alkalommal ítélték oda a magyar irodalomért tett szolgálatért, valamint kiemelkedő szépirodalmi teljesítményekért.
KultSzínTér