Rock the Camp rockfesztivál Gyaluban

Rock the Camp rockfesztivál Gyaluban
Az eseményszervezők is nagyon reménykednek abban, hogy az elkövetkező időszakban jelentősen csökken a koronavírus-fertőzések száma, a hatóságok pedig fokozatosan feloldják a járványügyi korlátozásokat, életünk pedig szinte teljes mértékben a régi kerékvágásba tér vissza. Ilyen vonatkozásban a fesztiválszervezők is sorra jelentik be a tavaszi és nyári tömegrendezvényeket.

A rockzene kedvelői is fellélegezhetnek: a szervezők bejelentették, hogy július 8-10. időszakban a Kolozsvár vonzáskörzetéhez tartozó Gyaluban található ElDorado kempingben megtartják a Rock the Camp fesztivál második kiadását, amelyen improvizációs, színházi és játékműhely is lesz.A szervezőktől megtudtuk: a Monday Shadows Egyesület szervezésében sorra kerülő rocker seregszemlén többek között fellép a Compact, a Luna Amară, az ALTAR, a Speak Floyd és a  C.A.S.H. zenekar. Továbbá jelen lesz a Monday Shadows, a Voices of Silence, a Konthrast, a Wild Angels és a Front.

A fesztivál moderátora Hora Dancu, a GoRebel FM rádióadó műsorvezetője.

- A Rock the Camp nem egyszerű fesztivál. Az első kiadás során rádöbbentünk arra, hogy a rendezvény köré közösség formálódott. Idén erre helyezzük a hangsúlyt. A színpadon fellépő együttesek mellett sok-sok tevékenységet és műhelymunkát szervezünk, amely még jobban összekovácsolja az embereket. A fesztiválon nincs korhatár, bárki részt vehet. Várjuk a rockzenét kedvelő fiatalokat, a sátorozó gyermekes családokat, a korosabbakat, akik velünk együtt szórakoznak, s megmutatják nekünk, hogy az életkor csak egy olyan szám, amelyre a lélek nincs tekintettel. Szükségünk van a szocializálásra, a szórakozásra, kikapcsolódásra, jó zenére és a szeretteink közelségére. A Rock the Camp tulajdonképpen mindez, s ennél több is – nyilatkozták a Monday Shadows Egyesület képviselői.

A Voices of Silence basszusgitárosát afelől kérdeztük, hogyan vélekedik erről a rendezvényről.

- Kifejezetten örvendünk annak, hogy a szervezők összehozták ezt a rendezvényt, amelyre minket is meghívtak. Megnyugtató érzés azt tapasztalni, hogy kezdenek helyreállni a dolgok, beindul az élet, pezsgés van, s idén ismét megszervezik a Rock the Camp rockfesztivált – nyilatkozta lapunknak Esztergár Zoltán.

Az Early Bird jegyek ára 100 lej, bérleteket 150 lejért lehet vásárolni, de a fesztivál két napjának akár csak egyikére is lehet jegyet váltani. A sátorhely a kemping területén 60 lejbe kerül.

(Fotó: Anna Vixie)