Rév Marcellt az Amerikai Operatőrök Társaságának tagjává választották

Rév Marcellt az Amerikai Operatőrök Társaságának tagjává választották
Az Amerikai Operatőrök Társasága (The American Society of Cinematographers) tagjává választotta Rév Marcell Sára Sándor-díjas és Emmy-díjas operatőrt. Az 1919-ben Hollywoodban létrehozott kulturális, oktatási és szakmai szervezetbe a tagok meghívásos alapon kerülhetnek be, a magyar operatőrök közül eddig Zsigmond Vilmost és Koltai Lajost választották be.

Rév Marcell már a 2000-es évek közepén számos kisfilm, videóklip operatőre volt, több fiatal rendezővel dolgozott együtt dokumentum- és kisjátékfilmekben. Az első nagyjátékfilm, amelynek képi világáért felelt, Császi Ádám 2014-ben bemutatott a Viharsarok című filmdrámája volt, ezt követte Mundruczó Kornél Fehér isten című filmje, amelyet szintén ő fényképezett. Később Mundruczó Kornél Jupiter holdja, valamint Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjének is ő volt az operatőre.

Rév Marcell 2018 óta az Amerikai Egyesült Államokban él és dolgozik, azóta több nemzetközi produkciókban is részt vett. Az Eufória című HBO-sorozat The Theater and Its Double című epizódjának fényképezésével tavaly elnyerte a legjobb operatőri munkáért járó Emmy-díjat az egy óra hosszúságú, egy kamerával készült sorozatok kategóriájában.

Borítókép: Rév Marcell tavaly szeptemberben az Emmy-díj átvételekor. Fotó forrása: Facebook/Emmys