Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Spanyolországi csomagban jött a kábítószer

A Szervezett Bűnözés Elleni Brigád kolozsvári osztályának rendőrei, valamint a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Igazgatóság (DIICOT) ügyészei tetten értek egy férfit, aki éppen egy számára Spanyolországból érkezett, kábítószereket tartalmazó csomagot vett át.

A tettenérés szeptember 6-án történt, a rohamrendőrség álarcosainak segítségével, Aranyosgyéresen. A helyi, 27 éves férfinek címzett csomagban a hatóságok emberei 196,8 gramm vadkendert, valamint 20 darab MDMA tablettát találtak. A férfit ezt követően bekísérték a DIICOT Kolozs megyei székhelyére, majd a kihallgatások után 24 órás őrizetbe vették kábítószerkereskedelem gyanújával. Tegnap az illetőt a Kolozs Megyei Törvényszék 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyben további hat személyt is bekísértek és kihallgattak.  

Mezőgazdasági gépeket lopott Franciaországban

A kolozsvári rendőrök fogták el azt a férfit, aki ellen a francia hatóságok adtak ki nemzetközi letartóztatási parancsot. A férfi neve augusztus végén került be a nemzetközi adatbázisba, a kolozsvári rendőrök pedig a román rendőrség nemzetközi kooperációs központjának segítségével szeptember 6-án csaptak le rá és vették 24 órás őrizetbe a kincses városban. A 39 éves kolozsvári férfi egy bűnözői csoport tagjaként készített elő bűncselekményeket Franciaország területén, illetve a csoport, amelyhez tartozott, 2010–2013 között 17 lopás követett el, mezőgazdasági gépekre „szakosodva”. A férfit az ítélőtábla 30 napos bírósági felügyelet alá helyezte.

Hajtási nincs, pia van…

A DN1R jelzésű  országúton akadt a bánffyhunyadi rendőrök hálójába egy 22 éves székelyjói fiatal, aki szerdán este negyed 7-kor egy személygépkocsit vezetett a város területén, anélkül, hogy rendelkezett volna hajtási jogosítvánnyal. Ugyanakkor a szondáztatás során kiderült, hogy a férfi ittas is volt: a készülék 0,50 mg/l alkoholtartalmat mutatott ki leheletében. Bűnvádi nyomozás indult ellene.

Gyalogosgázolás az átjárón

Súlyos baleset történt szerdán este negyed 10 előtt néhány perccel a Türr István/1 decembrie 1918 úton, Kolozsváron. A rendőrség eddig információi szerint a balesetet egy 58 éves helybéli férfi okozta, aki a Monostor irányába haladva elütött egy 21 éves, szintén kolozsvári fiatalt, aki szabályosan, gyalogátkelőn kelt át az úton. A fiatalt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a nyomozás folytatódik a baleset pontos körülményeinek megállapítására.