Rendkívüli Traviata Miklósa Erikával

Rendkívüli Traviata Miklósa Erikával
Miklósa Erikával a főszerepben mutatja be a Traviata című világhírű Verdi-művet a Kolozsvári Magyar Opera. Pataki Adorján Alfred Germont, míg Balla Sándor Georgio Germont szerepében lép színpadra, olvasható az intézmény közleményében.

Az előadást csütörtökön, február 16-án este fél 7-től tekintheti meg a közönség. A rendkívüli Traviata-produkciót Gombár Annamária állította színpadra, vezényel Jankó Zsolt.

Manapság a Traviata Verdi leggyakrabban előadott és legtöbbször lemezre vett operája. Varázsát – mint minden érett Verdi-műét – részben a fontos dallamok zenei minősége adja: Violetta szoprán-, Alfredo tenor-, Germont baritonszólama a hírnév biztos garanciája lehet. Mivel a lehető legnagyobb érzelmi hatást hatásvadászat nélkül kívánja elérni, a Traviata az az opera, amely a legalkalmasabb arra, hogy a beavatatlanokat Verdi-rajongókká tegye. Erre gondolhatott a szerző is, amikor arra a kérdésre, hogy melyik operáját szereti legjobban, azt válaszolta: ,,Szakmabeliként a Rigolettót, műkedvelőként a Traviatát.”