Rabatban történt

Rabatban történt
A heti tornákon szereplő magyar és román teniszezők eredményei közül a marokkói tornán szereplőkről számolunk be cikkünkben.

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea búcsúzott egyesben a 250 ezer dollár összdíjazású rabati salakpályás női tenisztorna nyitófordulójában. A világranglistán 34. magyar játékos a 36 éves olasz Francesca Schiavonéval találkozott hétfőn, pályafutása során először. A Roland Garros 2010-es bajnoka – aki szabadkártyát kapott a marokkói rendezőktől – már csak 100. a WTA-rangsorban, de 2011 januárjában negyedik is volt.

A nyolcszoros tornagyőztes Schiavone 1:1-nél elvette a 23 éves Babos adogatását, aki nemsokára visszakapaszkodott, aztán egy újabb bréket követően az olasz 5:4-nél kiszerválta a szettet. A folytatásban Schiavone lendületes játékkal gyorsan 4:0-ra elhúzott, ahonnan már nem volt visszaút a soproni teniszező számára. A találkozó 1 óra 28 percig tartott.

Kiesett a hatodik favorit Irina-Camelia Begu is, aki az első körben ismét a német Tatjana Mariával hozott össze a sors, és aki visszavágott az egy héttel korábban elszenvedett isztambuli vereségért.

Eredmények a WTA honlapja alapján, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Schiavone (olasz)–Babos (4.) 6:4, 6:1; Maria (német)–Begu (6.) 6:3, 6:1.

Babos, Andrea Hlavackova oldalán viszont negyeddöntőbe került a páros versenyben. Az első helyen kiemelt magyar, cseh duó mindössze két játékot engedett a hazai közönség előtt szereplő Abir el-Fahimi, Lilja Hadab kettősnek, és 42 perc alatt megnyerte a keddi nyolcaddöntős összecsapást. A legjobb nyolc között Babosék a Laura Pigossi, Nadia Podoroska brazil, argentin duóval találkoznak.

Párosban indult a Raluca-Ioana Olaru, Olga Szavcsuk (román, ukrán) kettős is, de a harmadik kiemelt páros már az első körben búcsút vett Marokkótól. Döntő rövidítésig jutottak a Daria Gavrilova, Alekszandra Krunics (ausztrál, szerb) duó ellenében, de 117 percnyi játék után kikaptak. Olaruék 960 dolláros csekkel és egyetlen világranglistaponttal vigasztalódhatnak.

Eredmények, páros, nyolcaddöntő: Babos, Hlavackova (magyar, cseh, 1.)–el-Fahimi, Hadab (marokkói) 6:0, 6:2; Gavrilova, Krunics (ausztrál, szerb)–Olaru, Szavcsuk (román, ukrán)  6:7 (1), 6:4, 10–4.