Porosenko: Moszkva az egész európai kontinens biztonságát fenyegeti

Porosenko: Moszkva az egész európai kontinens biztonságát fenyegeti
Moszkva törekvései az európai biztonsági rendszer megsemmisítésére kontinentális és globális problémát jelentenek, amelyet nem lehet kétoldalú alapon megoldani - figyelmeztetett Petro Porosenko ukrán elnök ma a kijevi palamentben, a törvényhozás őszi ülésszakát megnyitó beszédében.

Az államfő hangsúlyozta, hogy Ukrajnának továbbra is szüksége van nyugati partnerei támogatására az orosz agresszióval szembeni küzdelmében. Elismerte ugyanakkor, hogy Kijevnek egyre nagyobb erőfeszítésébe kerül a nemzetközi közösség támogatását fenntartania "különböző objektív és szubjektív tényezők" miatt.

Porosenko ismételten leszögezte, hogy Ukrajna területi épségét helyreállítani katonai eszközökkel nem lehet, csakis politikai és diplomáciai úton.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az Egyesült Államok hatmilliárd dollár értékű új katonai felszerelés ukrajnai szállítása mellett kötelezte el magát. A védelmi minisztérium bejelentése szerint az ukrán hadsereg számára új megrendelés formájában jutnak majd el az eszközök, amelyeket közbeszerzésként az amerikai hadiipar szereplői és egyéb partnerek gyártanak le.
Külpol
Orosz rakéta- és dróntámadás érte az ukrán fővárost és a nyugat-ukrajnai Lviv régiót vasárnap – közölték ukrán tisztviselők. Készültségbe helyezték a lengyel ügyeletes légierőt, mivel az egyik orosz rakéta megsértette Lengyelország légterét.
Külpol