Péntekenként ingyen közszállítás Kolozsváron

A metropolisz övezetben közlekedő tömegközlekedési eszközökön fizetni kell

Péntekenként ingyen közszállítás Kolozsváron
Ezután minden pénteken díjmentesen lehet közlekedni a kolozsvári közszállítási járműveken – jelentette be Emil Boc a Kolozsvári Városi Tanács ezekben a percekben is zajló ülésén.
- Vállalom ezt a döntést. A tömegközlekedési eszközöket csupán Kolozsvár belterületén lehet díjmentesen használni, a metropolisz övezetben nem – tette hozzá az elöljáró.

Mint ismeretes, Tánczos Barna vezette környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztérium március közepén indította el Zöld péntek programot.

„A Zöld péntek a környezetvédelmi minisztérium olyan kezdeményezése, amellyel mindenkit arra ösztönzünk, hogy pénteken alternatív közlekedési eszközöket válasszon. Mondjon nemet saját autójára, és válasszon olyan közlekedési eszközöket, amelyekkel egyáltalán nem vagy kevésbé szennyezi a környezetet. Ezek közé tartozik a tömegközlekedés, a bicikli, a gyaloglás, a roller vagy akár az elektromos autó. Ezekkel a kezdeményezésekkel az a célunk, hogy tisztább legyen a levegő a nagyvárosainkban, és azok az elmarasztalások, amelyek az Európai Uniótól érkeznek, elmaradjanak, s ne érje ilyen kritika a közeljövőben Romániát. A mentalitást is szeretnénk megváltoztatni, picit le kell mondanunk a kényelemről, tovább tarthat az út a munkahelyre, de ezzel elérhetjük azt, hogy a környezetünk, a levegőnk tisztább legyen” – emelte ki a kampány kezdetekor Tánczos Barna RMDSZ-es miniszter.