Panama elszalasztotta az előrelépés esélyét

Panama elszalasztotta az előrelépés esélyét
Az Egyesült Államok válogatottja döntetlent játszott az éllovas mexikói csapattal az észak- és közép-amerikai, valamint karibi térség (CONCACAF) világbajnoki selejtezősorozatának utolsó szakaszában.

A vendégek sikerként értékelték a vasárnapi pontszerzést. Mexikó újabb lépést tett a vb-részvétel kiharcolása felé, még négy meccse van hátra, s hét pont az előnye a negyedik helyezettel szemben. Panama válogatottja csak döntetlent ért el a vendég hondurasi csapat ellen, így a harmadik helyezett amerikaiak mögött maradt. Costa Rica viszont begyűjtötte a három pontot az utolsó szakasz hatodik fordulójában, ezzel megerősítette második helyét.

A CONCACAF-zóna selejtezőjének utolsó köréből három csapat jut ki egyenesen a jövő évi, oroszországi vb-re, a negyedik pedig pótselejtezőt játszik majd az ázsiai kvalifikációs sorozatból érkező ellenféllel.

Eredmények, CONCACAF-zóna, 6. forduló: • Mexikó–Egyesült Államok 1–1 • Panama–Honduras 2–2 • Costa Rica–Trinidad és Tobago 2–1. Az állás: 1. Mexikó 14 pont, 2. Costa Rica 11, 3. Egyesült Államok 8, 4. Panama 7, 5. Honduras 5, 6. Trinidad és Tobago 3.