Örömteli együttlét a 8. kolozsvári Paralimpián

Örömteli együttlét a 8. kolozsvári Paralimpián
A Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar és a 25 éves Csemete Alapítvány szervezésében október 20-án tartották meg a 8. Paralimpiát a Sonia Iovan Sportteremben, amelyen Oláh Réka kinetoterapeuta irányításával zajlottak a különböző próbák.

CSEH KATALIN

Tizenkét csapat vett részt a megmérettetéseken: ügyességi, célbadobó, csapatösszetartást és egyensúlyozó képességet tesztelő játékok szerepeltek a programban. Lelkesedés, egymás önzetlen biztatása, csapatszellem jellemezte e fontos sporteseményt. Nem a versengésen volt a hangsúly, hanem az örömteli együttléten, a közösségi élményen. Feszültség, szorongás hiányában jókedv, a pillanatok őszinte megélése jellemezte a rendezvényt. Nem csupán a test frissült fel a különböző mozgásformák, ügyességi játékok által, a lélek is feltöltődött és gazdagodott sok-sok felejthetetlen élménnyel.

Minden korosztály képviseltette magát, óvodástól a középkorú felnőttig, és az önkéntesek is lelkes odaadással végezték munkájukat. Minden csapat díjban részesült.

A legtöbb csapattal a Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolája jelentkezett: az Életrevalók kapták a legfegyelmezettebbeknek járó, a Sünik a legvidámabbaknak járó, a Kiskacsák a legtörekvőbbeknek járó, a Vidám Manók a legfürgébbeknek járó, a Gömbvillám Csigák a legkitartóbbaknak járó, a Lepkék a legösszetartóbbaknak járó, a Fürgepárd a legfigyelmesebbeknek járó, a Baglyok a legtürelmesebbeknek járó díjat. A Barnabás csapat érdemelte a legjátékosabbaknak járó (Barnabás Alapítványtól), a Fébé: legjobb csapatjátékosoknak járó (Fébé Alapítványtól), a Csipetcsapat a legpontosabbaknak járó (Máltai Szeretetszolgálattól), a Delfinek a legbátrabbaknak (Gondviselés Egyesülettől) járó díjat.

Köszönöm, hogy nézőként én is részese lehettem ennek az emlékezetes délelőttnek. Szép volt lányok, fiúk, csak így tovább.

Rohonyi D. Iván paralimpiáról készült fotóriportja ide kattintva tekinthető meg.