Online nézhető a Recirquel Kristály című ünnepi produkciója

Online nézhető a Recirquel Kristály című ünnepi produkciója
December 28-tól egészen 2021. január 3-ig online láthatják a Recirquel újcirkusz-társulat ünnepi produkcióját az érdeklődők; a felújított és új jelenetekkel bővített Kristály című újcirkusz mese a Müpa Médiatárban – www.mupa.hu/media/video – tekinthető meg térítésmentesen.

Az előadás a klasszikus téli mesék világába kalauzolja a nézőket. „A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott Kristály című produkció története a cirkusz és a tánc eszközeivel idézi meg a klasszikus mesék világát. A 2018-ban bemutatott, most felújított és új jelenetekkel bővült, immerzív színházi előadásban a közönség közelről csodálhatja meg a fejük felett elsuhanó artisták mutatványait, sőt maguk a nézők is a cirkuszi tér részévé válnak. Az előadást sokféle cirkuszi zsánerszám és táncos elem is kiegészíti, a Recirquel artistái vendégművészekkel, köztük Magyarország legnevesebb hiphoptáncosaival lépnek a jeges porondra”, olvasható a társulat közleményében.

Az összegzés emlékeztet, hogy a Hókirálynő szerepében Horányi Juli énekesnő hangja csendül fel, udvari Manót a társulat korábbi előadásaiból is ismert Egyed Brigitta színésznő alakítja. Horváth Zita és Zsíros Gábor artista-táncos párosa gurtniduószámban látható, míg Várnagy Kristóf és Illés Renátó karikán, Wittmann Csilla és Farkas László handvoltizs számmal, Veress Zsanett és Bagdi Gergely handstand zsánerrel, Sergii Materynskyi pedig zsonglőrszámmal szórakoztatja a közönséget.

A produkcióban eredeti zeneművek és karácsonyi klasszikusok adaptációi csendülnek fel, a zenei szólamokat Terjék Gábor és Mester Dávid szerezték, a jelmezeket Kasza Emese tervezte, a díszletek Klimó Péter tervei alapján készültek. Az előadást társrendezője Illés Renátó, társkoreográfusa pedig Zsíros Gábor volt.

(Borítókép: Jelenet az előadásból. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Több mint 3.5 millió forint (9 ezer euró) értékben osztottak ki díjakat május 14-én, kedden este a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. A Kossuth-díjas író hagyatékából alapított díjakat idén 22. alkalommal ítélték oda a magyar irodalomért tett szolgálatért, valamint kiemelkedő szépirodalmi teljesítményekért.
KultSzínTér