Női BL: Győzelemmel zárta a középdöntőt a Győr és a Fradi

Női BL: Győzelemmel zárta a középdöntőt a Győr és a Fradi
A címvédő Győr 33–26-ra nyert a norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hatodik, utolsó fordulójában. A győriek négy győzelemmel és két döntetlennel csoportelsőként zárták a középdöntőt.

A vendégek már korábban biztossá tették, hogy a csoport első helyéről jutnak a negyeddöntőbe, ahol a dán Odense lesz az ellenfelük. A norvégok számára sem volt már tétje a meccsnek, mivel biztos volt a második helyezésük.

A Ferencváros 31–27-re legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát vasárnap Érden. Az FTC négy győzelemmel és két döntetlennel csoportja harmadik helyén zárta a középdöntőt, a negyeddöntőben pedig – a tavalyihoz hasonlóan – az orosz Rosztov-Donnal találkozik.

A vendégek számára már tét nélküli volt a mérkőzés, ugyanis nem juthattak tovább, noha egy héttel korábban nagy meglepetésre legyőzték a Bukaresti MSC-t. Mivel a románok pénteken döntetlennel zárták a középdöntőt, a magyar csapat annak tudatában lépett pályára vasárnap, hogy győzelem esetén megelőzi a bukarestieket és harmadik lesz csoportjában. A magabiztos sikerhez Bíró Blanka bravúrjai is kellettek a kapuban.

Előző nap a Bukaresti MSC meglepetésre csak döntetlenre volt képes a fővárosi Ioan Kunst-Ghermănescu Sportcsarnokban a csoport leggyengébbjével, a temesvári születésű Herbert Müller edzette Thüringer HC-vel. Így a román csapat a negyedik helyen jutott tovább, s másik csoport nyertese a Metz HB lesz az ellenfele a negyeddöntőben.

Eredmények, női Bajnokok Ligája, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, 2. csoport: • Vipers Kristiansand (norvég)–Győri Audi ETO KC 26–33 (17–17) – a Győr gólszerzői: Stine Bredal Oftedal 7, Cornelia Nycke Groot 6, Tomori Zsuzsanna, Anne Mette Hansen, Kari Skaar Brattset és Eduarda Idalina Amorim Taleska 3–3, Görbicz Anita és Crina Elena Pintea 2–2, Jana Knedlikova, Veronica Egebakken Kristiansen, Puhalák Szidónia és Kiss Éva (kapus) 1–1; a házigazdáknál Linn Jörum Sulland és Silje Katrine Waade 6–6 gólig jutott • Ferencvárosi Torna Club-Rail Cargo Hungaria–RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 31–27 (16–11) – a Ferencváros góldobói: Katrin Gitta Klujber 9, Háfra Noémi 8, Márton Gréta 4, Schatzl Nadine 3, Klivinyi Kinga 2, Mészáros Rea Réka, Lukács Viktória, Tóth Nikolett, Faluvégi Dorottya és Kovacsics Anikó 1–1; a Krim Mercator legeredményesebb játékosa Tamara Mavsar volt, aki kilenc lövésből hét gólt szerzett • Bukaresti MSC–Thüringer HC (német) 23–23 (14–8) – a hazaiak gólszerzői: Jovanka Radicsevics 8, Elizabeth Omoregie 7, Barbara Lazovics 3, Iulia Curea 2, Bianca Bazaliu, Claudia Constantinescu és Oana Manea 1–1; a Thüringer legjobbja a 6 gólos Alicia Stolle volt.

A 2. csoport végeredménye: 1. GYŐR 18 pont, 2. Vipers Kristiansand 12, 3. FTC 12, 4. BUK. MSC 11, 5. Krim Mercator Ljubljana 5, 6. Thüringer 2.

Az 1. csoport végeredménye: 1. Metz HB (francia) 15 pont, 2. Rosztov-Don (orosz) 15, 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 11, 4. Odense Handbold (dán) 8, 5. Koppenhága Handbold (dán) 8, 6. Brest Bretagne (francia) 3.

Az első négy helyezett a negyeddöntőbe jutott. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

A negyeddöntő párosítása: Bukaresti MSC–Metz, Odense–Győr, Ferencváros–Rosztov-Don és Buducnost Podgorica–Vipers Kristiansand.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 6–7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Női EHF-kupa: Kettős győzelemmel elődöntős a Siófok KC

A Siófok KC házigazdaként egy góllal legyőzte a norvég Storhamar HE csapatát a női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének vasárnapi visszavágóján, így kettős sikerrel jutott a négy közé. A magyar csapat 31–24-re győzött idegenben, a párharc egy héttel ezelőtti első meccsén. A Siófok ellenfele a dán Viborg HK lesz az elődöntőben, amelynek első meccsét április 6-án vagy 7-én, a visszavágóját pedig egy héttel később rendezik.

Eredmény, női EHF-kupa, negyeddöntő, visszavágó: • Siófok KC–Storhamar HE (norvég) 32–31 (23–15) – a Siófok gólszerzői: Estelle Nze Minko 8, Katarina Jezics 6, Camille Aoustin 5, Simone Böhme és Mireya González Álvarez 4–4, Gabriela Perianu és Tatjána Hmirova 2–2, Andjela Janjuszevics 1 – továbbjutott a Siófok kettős győzelemmel, 63–55-ös összesítéssel; a vendégeknél Ellen Marie Folkvord és Betina Riegelhuth 8–8 gólt dobott.

Az elődöntő párosítása: Siófok KC–Viborg HK (dán) és Herning-Ikast (dán)–Esbjerg (dán).