Népszavazás - Dăncila 2015-ben Brüsszelben a melegházasság elismerésére bátorító jelentést támogatta

Népszavazás - Dăncila 2015-ben Brüsszelben a melegházasság elismerésére bátorító jelentést támogatta
Azokra az értékekre szavazott, amelyekben hisz - nyilatkozta Viorica Dăncilă miniszterelnök szombat reggel, miután leadta voksát a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon.

"Mindannyiunk állampolgári kötelessége véleményt nyilvánítani a társadalmat foglalkoztató lényeges témákkal kapcsolatban. A család témája mindannyiunk számára fontos. Azokra az értékekre szavaztam, amelyekben hiszek" - nyilatkozta Dăncilă a bukaresti Jean Monnet líceumban berendezett szavazókörzetnél.

A Hotnews hírportál szerint Dăncilă, aki korábban europarlamenti képviselő volt, 2015-ben egy olyan jelentést szavazott meg a brüsszeli parlamentben, amely a melegházasságok elismerésének elfogadására bátorítja az unió országait. Ugyanígy szavazott Maria Grapini (Konzervatív Párt – PC) is, aki most, a referendum alkalmával az egyik leghangosabb védelmezője a hagyományos családmodellnek – és a példák még sorolhatók. A romániai EP-képviseletből összesen 22-en szavaztak a jelentés mellett, és csak négyen ellene, köztük Sógor Csaba és Winkler Gyula.