Nem örül az egyháztól elperelt épületnek a Bihar megyei önkormányzat elnöke

Nem örül az egyháztól elperelt épületnek a Bihar megyei önkormányzat elnöke
Nem örül a római katolikus egyháztól elperelt nagyváradi pénzügyi palotának az ingatlanért pereskedő Bihar megyei önkormányzat elnöke.

 Pásztor Sándor - aki július óta tölti be az önkormányzat elnöki tisztségét - az MTI-nek elmondta: a négy éve tartó pereskedésnek az utolsó négy hónapját követhette a megye elnöki tisztségből figyelemmel, és miután a per első két szakaszában is az egyház javára ítélt a bíróság, nem számított arra, hogy a legfelsőbb bíróság érvényteleníti a visszaszolgáltatást."Kellemetlen, de mi mást tehetnénk, tiszteletben kell tartanunk a jogerős ítéletet" - fogalmazott az RMDSZ színeiben megválasztott politikus. Hozzátette: várhatóan a 2017-es év első két hónapjában dönt a megyei önkormányzat az ingatlan felújításáról és rendeltetéséről. Megjegyezte: a patinás palotának szerinte közigazgatási funkciót kell adni.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Ezekben a napokban emlékezünk arra, hogy idén 25 esztendeje annak a történelmi látogatásnak, amelyet Szent II. János Pál pápa tett 1999. május 7–9. között Romániában. Személyében első ízben látogatott el Krisztus földi helytartója, a katolikus egyház feje többségében ortodox vallású országba.
Közhír