Nem a koronaherceg vásárolta meg a Salvator Mundit

Nem a koronaherceg vásárolta meg a Salvator Mundit
A tévhírekkel ellentétben nem Szaúd-Arábia koronahercege, hanem az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában, Abu Dhabiban székelő Kulturális Minisztérium vásárolta meg Leonardo da Vinci Salvator Mundi (Világmegváltó) című festményét, a világ legdrágább művészeti alkotását a New York-i árverésen, közölték a Christie's aukciósház képviselői.

A The Wall Street Journal és a The New York Times is kilétüket fel nem fedő amerikai tisztviselőkre hivatkozva azt közölték múlt csütörtökön, a kép új tulajdonosa Mohammad bin Salman, Szaúd-Arábia koronahercege. Az aukciósház péntek este kiadott közleményében pontosított: a da Vinci festményt az Abu Dhabi-i Kulturális és Turisztikai Minisztérium vásárolta meg, nem a herceg.

– Örömmel tölt el, hogy ez a remek alkotás a nagyközönség számára is látható lesz az Abu Dhabi Louvre Múzeumban – közölték a Christie's képviselői.

Amint azt lapunk november 17-i számában is olvashatták, az 1505 után készült, Leonardo da Vincinek tulajdonított olajfestmény, amely Jézus Krisztust ábrázolja, rekordáron, 450,3 millió dollárért kelt el. A múlt hónapban megnyitott Abu Dhabi Louvre Múzeum képviselői azt nyilatkozták, a festményt a közeljövőben fogják kiállítani.

(Borítókép: A novemberben megnyitott Abu Dhabi Louvre Múzeumban látható majd a festmény. Kép forrása: Facebook/Abu Dhabi Louvre Múzeum)