Monica Niculescu a főtábla küszöbén

Monica Niculescu a főtábla küszöbén
A Kalifornia államban, Indian Wellsben rendezett, 8,6 millió dollár összdíjazású keménypályás nagyverseny selejtezőiben szerepel Monica Niculescu (71. a világranglistán), aki egy győzelemre áll a főtáblára jutástól.

A 30 éves román teniszező mindössze 61 percet töltött a pályán a 17 esztendős amerikai tini, a szabadkártyás Ann Li (479.) társaságában, akit 6:3, 6:0 arányban győzött le. Niculescu eddigi jutalma 4650 dollár és 20 világranglistapont. A második, utolsó selejtezőkörben a veterán olasz Roberta Vinci (147.) lesz a selejtezőkben harmadik kiemelt Monica ellenfele, egyetlen eddigi találkozójukon a 35 éves teniszező nyert 2012-ben a hollandiai ’s-Hertogenboschban rendezett torna nyolcaddöntőjében.

Négy román lány alanyi jogon szerepel a főtáblán. A világelső és első favorit 26 éves Simona Halep erőnyerőként kihagyja az első fordulót, a másodikban a cseh Krystina Plískova és egy selejtezős ellenfél párharcának győztesével játszik. A vele egykorú Irina-Camelia Begu (36.) a szerb Alekszandra Kruniccsal (47.) mérkőzik, Sorana Cârstea (35.) selejtezős ellenféllel kezd, míg Mihaela Buzărnescu (38.) az amerikai Jennifer Brady-vel játszik (86.).

A 128-as főtáblán Babos Tímea (43.) is szerepel, a 24 éves teniszező a svájci Belinda Bencic (68.) az első ellenfele.

Serena Williams már az idén GS-tornát nyerne

A 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams idei célja az, hogy további GS-tenisztornákat nyerjen. Edzője, Patrick Mouratoglou hétfőn úgy nyilatkozott, hogy volt világelső tanítványa számára az idei visszatérés jelenti pályafutása legnagyobb kihívását.

„Harminchat éves, tavaly gyermeket szült, tüdőembóliával küszködött, és egy éve gyakorlatilag nem versenyzett” – összegezte a francia tréner, hozzátéve, az amerikai sztár a májusi Roland Garroson már remélhetőleg csúcsformában lesz.

„Még három Grand Slam-verseny következik az idén, ezek lesznek a fő céljai” – szögezte le Mouratoglou. Williams a Fed-kupa februári fordulójában párosban már pályára lépett, szerdától Indian Wellsben, majd március második felében Miamiban játszik.

Az 1995-ben profinak állt teniszező legutóbbi hivatalos tornája a 2017-es Australian Open volt, amelyet megnyert. Lánya, Alexis Olympia Ohanian szeptember 1-jén született meg, ezt követően december végén, egy abu-dzabi bemutató mérkőzésen kikapott a lett Jelena Osztyapenkótól. Ezután döntött úgy, hogy az idei ausztrál bajnokságon még nem indul.