Mihai Tudose kormányfő visszahívta tisztségéből Alina Oana Dociu portugáliai konzult

Mihai Tudose kormányfő visszahívta tisztségéből Alina Oana Dociu portugáliai konzult
Ma Mihai Tudose kormányfő visszahívta tisztségéből Alina Oana Dociut, Románia portugáliai konzulját arra hivatkozva, hogy nem kezelte megfelelően a Lisszabonban rekedt romániai turisták helyzetét.

„A lisszaboni konzul asszony azt mondta nekünk 5 órakor, hogy gyúródjunk a TAP erkélye alatt. Igen, jól olvasták, iratkozzunk fel a listára, hogy helyet kapjunk egy másik járaton. Nem mindannyian, mert nem érdemeljük meg. Hallatszik valami a külügynél? Hát Románia és a románok miniszterelnökénél?” – írta vasárnap éjszakai Facebook-bejegyzésében Mihaela Drăgușanu, az egyik pórul járt turista.

Kormányzati források elmondták, Tudose ígéretet tett a Lisszabonban rekedt turistáknak, hogy amennyiben szükség lesz, akkor értük küld egy Tarom-gépet.

Még mindig Portugáliában van a harmincöt romániai turista, akiknek vasárnap éjszaka kellett volna hazatérniük, ám a TAP Portugal légitársaság a második járatukat is magyarázat nélkül törölte – tájékoztatott a Paralaela 45 utazási iroda, amely a kirándulást szervezte.

A turistáknak tulajdonképpen még szombaton haza kellett volna térniük, de törölték a járatukat. A következő járat vasárnap éjszaka lett volna, de azt is magyarázat nélkül törölték.

A turisták – köztük kisgyerekek is – Madeirán nyaraltak, majd Lisszabonból kellett volna Bukarestbe repülniük, most azonban egy szállodában ülnek a portugál fővárosban.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Németh Zsolt szerint a közép-európai térségi együttműködés „kopogtat az ajtón”, és Romániának el kell döntenie, hogy részt kíván-e ebben venni. Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az erdélyi magyar pártok vezetőivel közösen tartott szombat esti kolozsvári pódiumbeszélgetésen tért ki erre.
Belpol