Kilépett a Pro Románia Pártból a magyarokat akasztással fenyegető Tudose

Kilépett a Pro Románia Pártból a magyarokat akasztással fenyegető Tudose
Kilépett a Pro Románia pártból Mihai Tudose európai parlamenti képviselő.

Tudose ma közzétette Facebook-oldalán az alakulat Brăila megyei szervezetéhez intézett kilépési kérelmét. „Csak ennyi. Egyelőre...” – írta bejegyzésében.

Kérelmében az EP-képviselő azzal indokolja a pártból való távozását, hogy nem ért egyet az alakulat központi vezetőségének döntéseivel. Tudose korábbi pártjából, a Szociáldemokrata Pártból (PSD) igazolt át a Victor Ponta által létrehozott Pro Románia nevű politikai alakulatba, amelyet Ponta a PSD-ből való kizárása után alapított.

Egy ideig a PSD színeiben a miniszterelnöki tisztséget is betöltötte, de erről kénytelen volt lemondania azt követően, hogy a magyarságot sértő kijelentése óriási botrányt és tiltakozást váltott ki.

Mint fogalmazott, „ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak, akik kitették azt”, nyomatékosítva, hogy autonómiáról szó sem lehet.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Németh Zsolt szerint a közép-európai térségi együttműködés „kopogtat az ajtón”, és Romániának el kell döntenie, hogy részt kíván-e ebben venni. Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az erdélyi magyar pártok vezetőivel közösen tartott szombat esti kolozsvári pódiumbeszélgetésen tért ki erre.
Belpol