Mesesorozatot indít a Harag György Társulat

Mesesorozatot indít a Harag György Társulat
Ünnepi sorozatot indít a Harag György Társulat, amelyben december 23-tól, szerdától kezdődően a színművészek egymást követő, kamerával rögzített epizódokban mesélik el a közismert német meseíró, E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című karácsonyi történetét.

A mese szerint karácsony éjszakáján kezdődik a jó Diótörő és a gonosz Egérkirály háborúja, és Marika váratlanul a csata kellős közepébe pottyan. Diótörő – akinek valódi kilétét a mese végéig homály fedi – bátorságának és jó szívének köszönhetően legyőzi a gonosz Egérkirályt, és ezzel önmagáról is elhárítja a rontást. Marikát csodálatos utazásra viszi a játékok országába, ahol a bűvös képzelet uralkodik.

A mesemondók: Bándi Johanna, Bodea-Gál Tibor, Bogár Barbara, Budizsa Evelyn, Frumen Gergő, Gaál Gyula, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes, Kovács Éva, Kovács Nikolett, László Zita, Méhes Kati, Moldován Blanka, Poszet Nándor, Rappert-Vencz Stella, Rappert-Vencz Gábor és Szabó János Szilárd.

December 23-tól kezdődően, esténként hét órától 17 epizódban, 17 napon át, a társulat 17 színésze olvassa fel a mesét, amelyet az érdeklődők az intézmény Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán követhetnek.

(Fotó: Harag György Társulat/Czinzel László)