Mergea és Copil búcsúja Dubajtól

Mergea és Copil búcsúja Dubajtól

Az Egyesült Arab Emitárusok fővárosában rendezett keménypályás, 2 429 150 dollár összdíjazású férfi tornán Marius Copil (egyesben) és Florin Mergea (párosban) menetelése véget ért, Romániát már csak Horia Tecău képviseli.

Mergea, a szerb Viktor Troicki oldalán a nyolcaddöntőt még sikerrel teljesítette, kettősük szetthátrányból fordítva döntő rövidítésben bizonyult jobbnak a Karen Hacseanov, Benoit Paire (orosz, francia) duónál. A végeredmény 6:7 (5), 6:4, 10–6 volt Mergeáék javára.

A szerdai negyeddöntőben Mergea egykori párostársával, az indiai Rohan Bopannával nézhetett farkasszemet, aki ezen a tornán a lengyel Marcin Matkowskival alkotott párost. A román, szerb duó nagyon sima vereséget szenvedett, mindössze 56 percet töltöttek a pályán, 6:3, 6:4 lett a vége.

Mergeáék 19 860 dolláros csekkel és 90 világranglistaponttal vigazstalódhatnak.

A negyeddöntő másik román érdekeltségű párosa ma, csütörtökön lép pályára, a negyedik kiemelt Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román) duó a német Philipp Kohlschreiber, Florian Mayer páros ellen játszik.

*

Egyesben a nyolcaddöntő, azaz a második forduló jelentette a végállomást Marius Copil számára. A selejtezőkből főtáblára jutott aradi teniszezőnek a világranglista 15. helyén álló, a tornán hetedik kiemelést kapott 23 esztendős francia Lucas Pouille már túl kemény diónak bizonyult, 58 perc alatt 6:1, 6:4-es vereséget szenvedett.

A 26 éves román teniszező így is szép heti sorozatot tudhat maga mögött, hiszen a két selejtezős meccs után a főtáblán is nyerni tudott egyszer, jutalma 34 100 dolláros csekk és 65 ATP-pont. A jelenleg legjobb román férfi teniszező ezzel valószínűleg előrelép a jövő héten világranglistán, most a 124.