Mérában tartja idei nyári táborát a Shoshin Színházi Egyesület

Hang- és mozgástréning az Odin Teatret színészeivel

Mérában tartja idei nyári táborát a Shoshin Színházi Egyesület
Ötödik alkalommal szervezi meg szokásos nyári táborát a Shoshin Színházi Egyesület. Az immáron hagyománnyá váló Nemzetközi Színházi Rezidenciák helyszíne ezúttal a Kolozsvártól nem messze lévő Méra.

Az augusztus 12–17. között sorra kerülő, Botok, kövek és az éneklő test – A kölcsönösség színháza elnevezésű ötnapos workshopot Donald Kitt és Kai Bredholt, a nemzetközi hírű Odin Teatret (Dánia) színészei vezetik majd, olvasható az egyesület közleményében.

Mint hangsúlyozzák, a program célja, hogy kiterjessze a színészképzés lehetőségeit, valamint, hogy megvizsgálja a természet, a vidéki környezet és a kreatív folyamatok közötti kapcsolatot. A foglalkozásra hazai és külföldi színészek, rendezők, táncosok, koreográfusok, valamint más szakmai területről érkező, a színház iránt érdeklődő személyek jelentkezését várják. A részvételnek nem feltétele a színészi vagy táncos előképzettség.

A képzés két részből áll:

Első rész: Donald Kitt vezetésével

1. A résztvevők fizikai tréningje

2. Cselekvések kidolgozása egy tárgy használatán keresztül

3. Hang-kutatás: egy egyéni ritmus felfedezése, térbeli tudatosság és dinamika

A résztvevők munkája egy egyéni anyag megalkotásával kezdődik, ahol a botot, mint partnert használják, és egy montázzsal fejeződik be. A résztvevő szövegek, dalok és a tér használatával fejleszti tovább az egyéni anyagját. A workshop célja olyan folyamatok ösztönzése, amelyek rejtett jelentéseket nyitnak meg.

Második rész: Kai Bredholt vezetésével

Egy montázs-előadás létrehozása és Barter a faluban. A műhelymunka első részében létrehozott anyagokat felhasználva, valamint saját anyagokat (dalokat, táncokat és verseket) alkalmazva, a résztvevők találkoznak helyi táncosokkal, énekesekkel és zenészekkel, akikkel közösen hozzák létre a végső bartert: egy dalokból és költészetből álló estet.

Kai Bredholt (Fotó forrása: Odin Teatret)

A képzés részletes leírása, valamint a regisztrációval és a jelentkezéssel kapcsolatos információk a www.shoshintheatre.com honlapon, illetve az egyesület Facebook oldalán találhatók. Jelentkezési határidő: július 20.

(Borítókép: Donald Kitt a tábor első részében tart foglalkozást. Fotó: Tobiasz Papucysz)