Meleșcanu az igazságügyi törvényekről: aki aggódik, mondja meg konkrétan, miről van szó

Meleșcanu az igazságügyi törvényekről: aki aggódik, mondja meg konkrétan, miről van szó
Teodor Meleșcanu külügyminiszter ma azt mondta, hogy az igazságügyi törvények kapcsán nagyon fontos, hogy mindenki, aki aggódik miattuk, „konkrétan” megmondja, melyek az aggodalmai.

„Persze, hogy sokan érdeklődéssel követik a vitát. Átlátható a folyamat, mindenkinek joga van a maga álláspontjához a törvények kapcsán. Ami nekem fontos, az az, hogy mindenki, aki aggódik, mondja meg konkrétan is, hogy milyen aggodalmai vannak, és hogyan tükröződnek azok a kérdéses törvénytervezetekben, hogy valóban érdemben reagálhassunk a felvetésekre” – mondta Meleșcanu a parlamentben, miután arról kérdezték, mit szól a kanadai nagykövet nyilatkozataihoz, aki aggodalmának adott hangot az igazságügyi törvények módosításai kapcsán.

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e a törvénymódosítások kapcsán külföldről érkező reakciók miatt, Meleșcanu azt mondta: „Nincs okom az aggodalomra. A parlamenti vita, illetve a megtett javaslatok egy konzultációs folyamat részei, amelyben minden nemzetközi szerv részt vesz, elsősorban az Európai és a Velencei Bizottságra gondolok, és amennyiben gondok adódnak, nekem meggyőződésem, hogy meglesznek a megfelelő magyarázatok”.

Arra a kérdésre, hogy történik-e bármilyen arra irányuló erőfeszítés, hogy a külföldi képviselők jobb tájékoztatást kapjanak, Meleșcanu azt mondta: „igen, ez egy olyan probléma, amelyet valóban nagyon sürgősen jobbítani kell, a nyilvános beszédekkel és az egyéb intézményekkel folytatott jobb kommunikáció. Az intézkedéseket nem hozzuk meg, de azok a politikánk részei, beszélünk a nagykövetekkel, naponta, hetente, mindig beszélünk, ha probléma van, a legnagyobb nyitottsággal válaszolunk a kérésekre”.