Megfenyegették Bodogot az oltástörvény miatt

Megfenyegették Bodogot  az oltástörvény miatt
Az oltástörvény valóságos kaland volt azok számára, akik dolgoztak rajta – idézte az Agerpres hírügynökség Florian Bodog egészségügyi minisztert. „Hatalmas nyomás nehezedett a jogszabályt kidolgozó minisztériumi csapatra” - fogalmazott a tárcavezető egy bukaresti szakmai fórumon, emlékeztetve a résztvevőket, hogy hétfőn a szenátus elfogadta az oltástörvény tervezetét.
Újságírói kérdésre válaszolva Bodog azt is elmondta, fenyegetéseket is kapott a törvény miatt. „Az éjszaka is megfenyegettek a Facebookon,  és szidalmaztak,  én pedig megköszöntem, és hasonló jókat kívántam az illetőknek” - tette hozzá. 

A miniszter ugyanakkor megerősítette: idén egyik megyéből sem jelentettek még influenzás megbetegedést,  emlékeztetve arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet ajánlásainak megfelelően október végén kezdik el az influenza elleni oltási kampányt. 
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román határrendészet temesvári regionális parancsnoksága. 

Belpol