Május 8-ig lehet szavazni az UNITER-jelöltekre

Május 8-ig lehet szavazni az UNITER-jelöltekre
Amint arról már hírt adtunk, május 8-án tartják a temesvári Mihai Eminescu Nemzeti Színházban a Romániai Színházi Szövetség (UNITER) idei díjkiosztó gáláját. A 25. alkalommal megrendezett eseményen derül ki, hogy kik kapják a jelölő zsűri által felterjesztett esélyesek közül a színházi szövetség elismeréseit. A díjakról öttagú – Alexandru Darie, Luana Drăgoiescu, Dana Dogaru, Florica Ichim, Maria Sârbu – végső zsűri dönt.

Akárcsak tavaly, ebben az évben is szavazhat a közönség a jelöltekre (művészekre, illetve előadásokra) az UNITER honlapján, a Számodra ki a győztes/Pentru tine cine este câştigătorul elnevezésű kampány keretében. A különböző kategória jelöltjeire május 8-ig lehet leadni az online szavazatokat a www.uniter.ro weboldalon (Votul publicului címszóra kattintva). A szavazás végeredményét a díjkiosztó gálán jelentik be.

Idén két-két jelölést kapott a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulata. Előbbi esetében a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Bács Miklós esélyes a díjra A mélyben című előadásban nyújtott alakításáért, Jurij Kordonszkij neve pedig a Legjobb rendező kategóriában szerepel.

A Radu Afrim által, a Tompa Miklós Társulatnál rendezett Retromadár blokknak csapódik, és forró aszfaltra zuhan című produkció a Legjobb előadásnak járó díjat kaphatja meg, Irina Moscut pedig a Legjobb díszlet kategóriában jelölték díjra.