Majális gyermeknapon x-faktoros fellépővel és kovácsműhellyel

Kilencvenezer lejből szervezik a több ezreket megmozgató rendezvényt

Majális gyermeknapon x-faktoros fellépővel és kovácsműhellyel
Az esetleges eső sem szabhat gátat a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR), valamint az RMDSZ kolozsvári szervezete által június elsején, Colina parkban szervezendő Kolozsvári Majális rendezvényének: a szervezők sátrakat bocsátanak a résztvevők rendelkezésére. A hétfői sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy idén két újdonsággal is készültek: Kolozsváron először lép majd fel Kocsis Paulina, az 2021-es X-Faktor második helyezettje, illetve lesz kovácsműhely, amelyen az érdeklődők betekintést nyerhetnek a mesterségbe. Azzola Katalin, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke arra buzdította a résztvevőket, tömegközlekedési eszközöket használva érkezzenek a Monostor negyedi helyszínre, azaz legyenek „zöldek”, s ráadásul nem kell majd bosszankodniuk a parkolóhely keresésével. Szilágyi Lóránt, a KIFOR ügyvezető alelnöke kiemelte: az ifjúsági szervezet „szerelemprojektje” mindenkinek szól.

Június elsején a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR), valamint az RMDSZ kolozsvári szervezete ismét megszervezi a Kolozsvári Majálist, amelynek részleteiről Azzola Katalin, az RMDSZ képviselője és Szilágyi Lóránt, az ifjúsági szervezet ügyvezető alelnöke számolt be a sajtónak hétfőn. – Az egész napos rendezvény lehetőséget nyújt a magyar családok, barátok, ismerősök találkozására. Ráadásul a helyszín tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, ezért arra biztatunk mindenkit, hogy tömegközlekedési eszközöket használva érkezzen. Legyünk zöldek! – fogalmazott Azzola Katalin. Az RMDSZ kolozsvári szervezetének vezetője hozzátette: tavaly körülbelül 4 ezer résztvevő szórakozott a Colina parkban.

– A Kolozsvári Majális a KIFOR szerelemprojektje. A rendezvény mindenkinek szól, ezért életkortól függetlenül valamennyien jól szórakoznak majd a monostori helyszínen – szögezte le Szilágyi Lóránt, a KIFOR ügyvezető alelnöke. Kiemelte: tavaly is meghívták, de sajnálatos módon nem tudott jelen lenni, idén viszont minden bizonnyal fellép Kocsis Paulina, a 2021-es X-Faktor második helyezettje. Jelen lesz ugyanakkor az Iszkiri Gyerekzenekar, amelynek vicces gyermekdalaiban tekergő mamutokról, ijedős szuperhősökről, száguldó manókról is szó lesz.

Ezek mellett lesz bábszínház, néptáncelőadás, népdaléneklés, gyerekfoglalkozás, kézműves foglalkozás, arcfestés, lovaglás, ugrálóvár, termelői vásár és sok más izgalmas program – mondták a szervezők.

A KIFOR és az RMDSZ kolozsvári szervezete ugyanakkor tombolával és ajándékokkal várja a Colina parkba a körülbelül 90 ezer lejes költségvetéssel megszervezett Kolozsvári Majális résztvevőit, akik, ha elered az eső, sátrakban húzódhatnak meg.

A Kolozsvári Majális június 1-jén 10 órától kezdődik, a részletes programért és további hasznos információkért kövessék a KIFOR Facebook-oldalát.

Borítókép: Rohonyi D. Iván