Magyarok és románok Miamiban teniszversenyen

Magyarok és románok Miamiban teniszversenyen
Fucsovics Márton 29. kiemeltként csak a második fordulóban lép először pályára a miami keménypályás tenisztorna 4,3 millió dollár összdíjazású, szerdán kezdődő férfi versenyében.

A viadal honlapja szerint a világranglistán 40. magyar játékosra a legjobb 64 között selejtezőből érkező rivális vár majd, míg a 32 között ismét összefuthat azzal az orosz Andrej Rubljovval, akivel márciusban kétszer nézett farkasszemet. A rotterdami döntőt és a dubaji negyeddöntőt is – az ezúttal negyedik kiemelt – Rubljov nyerte, aki a dohai negyeddöntőből Fucsovics visszalépése miatt játék nélkül jutott tovább.

A torna selejtezőjében próbált szerencsét a 30 esztendős román Marius Copil (220. a világranglistán) – nem sok sikerrel, mert 70 perc alatt simán kikapott 6:3, 6:4-re az első fordulóban az egy évvel fiatalabb ecuadori Emilio Gomeztől (168.). Copil 5 ászt ütött, de 4 kettős hibát is vétett. Mindkét játszmában az aradi teniszező kezdett jobban (3:2-re, illetve 4:2-re vezetett), de azonos forgatókönyv alapján ezt mindkét szettben sorozatban négy elveszített gém követte. Kettőjük párharcában ez volt a második mérkőzés, az elsőt is Gomez nyerte még 2010-ben az El Salvador-i futures versenyen 6:2, 7:6 (5) arányban.

A floridai torna páros főtábláján Horia Tecău is szerepel, akinek ezúttal a salvadori Marcelo Arevalo a társa, első ellenfelük a Henri Kontinen, Edouard Roger-Vasselin (finn, francia) kettős.

A női párosban Babos Tímea és az orosz Veronika Kugyermetova duója ötödik kiemeltként várja a sorsolást.

Babos bejutott a selejtező második fordulójába a miami keménypályás tenisztorna 3,2 millió dollár összdíjazású női versenyében. A világranglistán 108. magyar játékos a hazai pályán szereplő Caroline Dolehide-dal (157.) találkozott, és szetthátrányból fordítva, 2 óra 13 perc alatt diadalmaskodott. A főtáblára jutásért Babos az olasz Elisabetta Cocciarettóval (113.) csap össze.

Román részről három teniszező, a világranglistán harmadik Simona Halep, Sorana Cîrstea (66.) és Irina-Camelia Begu (74.) alanyi jogon főtáblás. A 29 éves Halep harmadik kiemeltként erőnyerő az első körben, a második fordulóban a francia Caroline Garcia és egy selejtezős teniszező párharcának győztese lesz az ellenfele.

A két 30 esztendős román teniszező, Cîrstea és Begu verhető ellenféllel találkozik, előbbi a mindössze 16 éves Katrina Scott (443.) ellen lép pályára az első körben, míg utóbbi a 22 éves orosz Anna Kalinszkaja (115.) ellen kezd.

A női selejtezőben két román teniszező indult, az első kört viszont csak egyikük „élte túl”. A 32 esztendős Mihaela Buzărnescu (137.) főleg második adogatása eredményességének köszönhetően a múlt heti monterreyi győztes kanadai Leylah Fernandezzel (72.) mérkőzött meg, és 83 perc alatt két játszmában búcsúztatta 18 éves kanadai ellenfelét. A román lány a 27 éves német Anna-Lena Friedsammal (125.) vív meg a főtáblára jutásért.

Egy óra és 11 perc után sérülés miatt feladta a küzdelmet a 33 esztendős Monica Niculescu (152.) pedig az első játszmát 6:2-re nyerte a 22 éves Ljudmila Szamszonova ellen, viszont a másodikban az orosz 4:0-ra vezetett.

Az első selejtezőkörben búcsúzók 3100 dolláros csekkel és 2 világranglistaponttal vigasztalódhatnak, a második körbe jutók eddigi jutalma 5890 dollár és 20 WTA-pont.

Eredmények, selejtező, 1. forduló: Babos–Dolehide (amerikai) 4:6, 6:2, 6:2; Buzărnescu–L. Fernandez (kanadai) 6:4, 6:2; Szamszonova (orosz)–Niculescu 2:6, 4:0-s állásnál Niculescu feladta a mérkőzést.