Ludovic Orban: a PNL a kormány ellen szavaz

Ludovic Orban: a PNL a kormány ellen szavaz
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a PSD–ALDE-kormány ellen fog szavazni – jelentette be ma Orban, a legnagyobb ellenzéki alakulat elnöke. Közölte: próbálnak a többi politikai alakulattal tárgyalni, hogy ne vegyenek részt az új kabinet beiktató ülésen.

„A PNL a kormány ellen szavaz. Ugyanakkor próbálunk tárgyalni, ha még vannak gondolkodó emberek a jelenlegi parlamenti áltöbbségben, mivel vannak emberek, akik szégyellik magukat amiatt, ami a PSD-ben történik, de még nincs bátorságuk kiállni a nyilvánosság elé. Ha nem akarnak ellene szavazni, akkor legalább ne jöjjenek el a voksolásra, mivel itt a többség kialakításáról van szó” – nyilatkozta Orban az Europa FM-nek.

Leszögezte: fontos, hogy az RMDSZ ne szavazza meg az új kabinetet.

„Amennyiben az RMDSZ nem szavazza meg, azt jelenti, hogy ezt a kormányt nem iktatják be. Ha az RMDSZ mégis úgy döntene, hogy támogatja Dăncilăt, nagyon nehéz lesz beiktatni a kormányt, de ami minket illet, tárgyalni fogunk minden szereplővel, minden honatyával, egyenként, hogy megpróbáljuk megakadályozni a Dăncilă-kormány parlamenti támogatását” – fejtette ki Ludovic Orban.

Meglátása szerint különben Viorica Dăncilă Liviu Dragnea pártelnök „tökéletes szolgája”.