Linzben és Sanghajban történt

Linzben és Sanghajban történt
Az osztrák városban 250 ezer dollár összdíjazású keménypályás tornát rendeznek a nőknek, Kínában a férfi vetélkedőn 7 086 700 dollár az összesített jutalom, és ugyancsak kemény borításon játszanak.

Linzben a negyedik kiemelt Irina Maria Bara a svájci Xenia Knoll oldalán sikerrel vette az első fordulót, és bejutott a negyeddöntőbe, miután döntő rövidítésben 6:3, 4:6, 10–6 arányban jobbnak bizonyult az Alekszandra Panova, Galina Voszkobojeva (orosz, kazah) kettősnél. A találkozó 84 percet tartott, Baráék eddigi jutalma 1468 euró és 60 világranglistapont. A román–svájci duó a következő fordulóban a Mavie Österreicher, Nadja Ramskogler (osztrák)–Melanie Klaffner, Viktoria Kuzmova (osztrák, szlovák) párharc győztesével mérkőzik.

Bara egyesben is indult, de a selejtező első fordulójában 6:4, 6:3-re kikapott a cseh Kristyna Plískovától. A 32-es főtáblán alanyi jogon szerepel Sorana Cârstea és Babos Tímea, előbbi a selejtezős svájci Jill Teichman, utóbbi a nyolcadik kiemelt horvát Donna Vekics ellen lép pályára.

*

Nyolcaddöntőbe jutott a Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román) páros Sanghajban, miután drámai küzdelemben, döntő rövidítésben 6:7 (5), 7:6 (2), 12–10 arányban legyűrte az Aisam-Ul-Haq Qureshi, Sztefanosz Cicipasz (pakisztáni, görög) duót. A találkozó egy órát és 51 percet tartott, a szuper tie-breakben Tecăuék két meccslabdát mentettek. A román–holland duó 10 ászt ütött, ellenfelük feleannyi alkalommal adogatott védhetetlenül.

Tecău és Rojer eddigi jutalma 27 450 dollár és 90 ATP-pont, a negyeddöntőbe jutásért a kolumbiai Juan Sebastian Cabal, Robert Farah párossal küzdenek – a  múlt héten Pekingben vereséget szenvedtek tőlük, egyébként az egymás elleni párharcban 4–2-re vezetnek.