Lia Olguţa Vasilescu: rendeletekkel emeljük a nyugdíjakat és a fizetéseket

Lia Olguţa Vasilescu: rendeletekkel emeljük a nyugdíjakat és a fizetéseket
Lia Olguţa Vasilescu új munkaügyi miniszter ma a tárca székházába érkezett, hogy átvegye mandátumát Dragoş Pîslarutól. Úgy nyilatkozott, nulladik prioritás a költségvetés, és rendeleteket kell kibocsátania a nyugdíjak és a fizetések emelésére.

„Csak a kormányprogramot hoztam magammal. Hét rendeletet kell kiadnunk. Remélem, gyorsan végzet a formalitásokkal, és azzal a munka mezejére lépek. A nulladik prioritás a költségvetés. Rendeleteket kell kiadnunk a nyugdíjak és a fizetések emelésére. Hét sürgősségi kormányrendeletről van szó, valaki majd értesíti önöket a párttól. Meglátják, be fogjuk tartani a kormányprogramot, és semmiféle katasztrófa nem lesz” – nyilatkozta az újdonsült tárcavezető.

Dragoş Pîslaru néhány perccel Lia Olguţa Vasilescu után érkezett, és egy csokor virág volt nála.

„Van egy fejezet, ami a különleges problémákra vonatkozik. Oda általában nem írnak semmit. Ezúttal nálam egy egész könyvespolcot tesz ki. A bérezési törvény ott van közvitán a munkaügyi minisztérium honlapján. A jelenlegi kormány kiválasztja magának a jó dolgokat, kiegészíti, és ígéretéhez híven előrukkol egy bérezési törvénnyel” – nyilatkozta a leköszönő technokrata kormány munkaügyi minisztere.