Lehet jelentkezni a 25. Salvatore Quasimodo Költőversenyre

Lehet jelentkezni a 25. Salvatore Quasimodo Költőversenyre
Május 31-ig két magyar nyelvű, kiadatlan és más pályázaton még nem szerepelt vers beküldésével lehet jelentkezni a 25. alkalommal meghirdetett jubileumi Salvatore Quasimodo Költőversenyre – mondta el Mezey Katalin, a Salvatore Quasimodo Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Budapesten.

A Kossuth-díjas író, költő hozzáfűzte: a pályázatokról júliusban dönt a szakmai zsűri, majd szeptember 9-én, nemzetközi költőtalálkozó keretében rendezik meg a díjkiosztó ünnepséget Balatonfüreden. 

Bár nem tömegrendezvény, a költőverseny Balatonfüred identitásának meghatározó eleme lett az elmúlt több mint két évtizedben – fogalmazott Bóka István, a város polgármestere. Kiemelte: az elmúlt 24 évben mintegy 10 ezer pályamű érkezett az olasz költő balatonfüredi látogatásáról megemlékező versenyre. 

A jubileumi évben a költőverseny mellett olasz irodalomtudományi és műfordító pályázatot hirdetnek doktoranduszok, egyetemisták és középiskolások részére, valamint rendezvényekkel, konferenciával és irodalmi esttel ünnepelnek a Római Magyar Akadémián – hangzott el a sajtótájékoztatón.

(Borítókép: Salvatore Quasimodo – archív felvétel)