Legkésőbb augusztus végéig tart zárva a Béke téri postahivatal

Addig a nagypostán is intézhetjük ügyeinket

Legkésőbb augusztus végéig tart zárva a Béke téri postahivatal

Május elején előbb arról értesítették az ügyfeleket, hogy július másodikáig zárva tart a Román Posta 4-es számú hivatala, majd egy későbbi értesítés szerint augusztus 31-ig meghosszabbították a zárva tartás időtartamát. Az intézményen belüli, megbízható források lapunkat arról tájékoztatták: a Béke/Lucian Blaga téri postahivatal egyetlen alkalmazottját a Dózsa György/Regele Ferdinand utcai nagypostára helyezték át munkaerőhiány ürügyén, ami a belvárosi kirendeltség felszámolására is utalhat. Az ügyben megkerestük Ovidiu Secarăt, a Román Posta Kolozs megyei igazgatóját, aki cáfolta a postahivatal bezárására vonatkozó elméleteket.

– Csupán a legrosszabb esetben lesz augusztus végéig zárva a Béke téri postahivatal. Több okból is indokolt volt ez az intézkedés: egyrészt a nyári időszakban személyzethiánnyal küszködünk, másrészt pedig az évek óta esedékes takarítás, átalakítás is elengedhetetlenné vált – magyarázta az igazgató, aki szerint azt is figyelembe vették, hogy az egyetemi hallgatók vakáción vannak. – Kizárt, hogy eladjuk a helyiséget. Ilyen szempontból nincs ok aggodalomra, mert a vállalat politikájának nem az a célja, hogy ilyen fekvésű ingatlant elidegenítsen. Az eladási eljárás különben is igen bonyolult, a vállalat bukaresti vezetőtanácsának kell jóváhagynia azt és beleszól a részvényesek közgyűlése is, szóval nem az a reális forgatókönyv – jegyezte meg a vezető.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy a posta maximálisan érdekelt abban, hogy a Béke téren hivatala működjön. Hozzátette: a nagyposta mellett az ügyfelek a Mócok/Moților út és a Bem/George Coşbuc utca kereszteződésének közelében, illetve a törvényszék épületében működő postafiókhoz fordulhatnak küldeményeikkel. – A három hivatallal továbbra is lefedjük Kolozsvár központját, a háromszög a nyári időszakban megfelel az ügyfelek igényeinek – jegyezte meg.

Közölte azt is, hogy a Béke téri postahivatalt legkésőbb augusztus végéig kinyitják. Itt normális körülmények között egy, csúcsidőben pedig két alkalmazott szolgálja majd ki az ügyfeleket.

A borítókép a szerző felvétele