Kolozsvárra látogat Nick Vujicic motivációs tréner

Kolozsvárra látogat Nick Vujicic motivációs tréner
Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön is tart előadást Nick Vujicic végtagok nélkül született, nemzetközi szinten ismert motivációs tréner. Az előadó már több alkalommal is járt Budapesten – az idei lesz a harmadik előadása –, a magyarországi előadásainak a szervezői pedig úgy gondolták, idén a magyar fővárosi fellépést két erdélyi előadással toldják meg. A kezdeményezést az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület, valamint a román baptista egyház karolta fel, az eseményről, Nick Vujicic által közvetített üzenetről, az összefogás fontosságáról sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők ma délben.

Nick Vujicic nemzetközi szinten ismert szónok, motivációs tréner karok és lábak nélkül született, viszont fogyatékossága nem akadályozta abban, hogy teljes, önálló életet éljen. Pályafutása és élete példaértékű. Gondolkodásmódjával, előadásaival, amelyek témája a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit, számos embernek ad bátorságot, erőt.

A tréner októberben Erdélybe látogat, október 23-án Kolozsváron, 24-én pedig Sepsiszentgyörgyön tart előadást. A lenyűgöző hangulatú rendezvényeiről híres, világszerte keresett előadó erdélyi rendezvényeiről sajtótájékoztatón árultak el részleteket a szervezők, Soltész Miklós, Magyarország Miniszterelnökségének egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, László Viktor, a magyarországi Ez az a nap! nevű rendezvény főszervezője, Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője, Tussay Szilárd, az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület ügyvezető igazgatója, valamint Adrian Tamas, a kolozsvári román Betel Baptista Gyülekezet lelkipásztora. Az is kiderült, hogy a kolozsvári, a BT Arénában szervezett rendezvényre az összes jegy elfogyott!

Papp Szabolcs elmondta, a Nem Adom Fel Alapítvány fogyatékkal élő személyeknek szervez különféle rendezvényeket, azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élőket erősítsék, bátorítsák. Mint mondta, eddig három alkalommal hívták meg Nick Vujicicot Budapestre, idén pedig arra gondoltak, hogy az erdélyi közönséghez is elhozzák a motivációs trénert. A testi fogyatékkal élő Papp Szabolcs szerint, a mai fiatalokhoz nagyon nehezen jutnak el a Nem Adom Fel Alapítvány vagy a hasonló egyesületek üzenetei, a Nick Vujicic által képviselt értékek, emiatt is fontos számukra, hogy minél több fiatalhoz megszólítson a tréner. „A fiataloknak meg kell mutatni, hogy ebben a világban társadalmi értékek is vannak, nemcsak kihívások. Ilyen érték az a belső erő is, ami a kihívások legyűréséhez kell” – fogalmazott Papp Szabolcs.

Soltész Miklós államtitkár elmondta, nagyjából fél évvel ezelőtt kezdték el Nick idei előadásait szervezni, akkor találták ki azt, hogy az Erdélybe is elhozzák. Az államtitkár szerint, a magyarországiakat, a romániai magyarokat és románokat összeköti a kereszténység, ez az előadás pedig elősegítheti a két nemzethez tartozó fiatalok közti kapcsolatok erősítését, hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatalok nyitottabbá váljanak egymás iránt.

László Viktor, a magyarországi Ez az a nap! rendezvények – amelyek alkalmával az emberek összegyűlnek és felekezettől függetlenül Istent dicsérik – főszervezője elmondta, eddig a Ne Add Fel Alapítvánnyal közösen hét Nick Vujicic előadást szerveztek Magyarországon. „Megdöbbentő azt látni, ahogy az üzenete megérinti a szíveket”, foglalta össze az előadások hangulatát László Viktor. Mint mondta, idén a tréner nemcsak motivációs előadást fog tartani, hanem az evangéliumi tanításokat is népszerűsíteni akarja.

Adrian Tamas, a kolozsvári román Betel Baptista Gyülekezet lelkipásztora, a román szervezők képviselője a sajtótájékoztatón elárulta, évek óta próbálja a román baptista egyház elhozni Nick Vujicicot Romániába, ám próbálkozásaik mindig akadályokba ütköztek. Most azonban kinyílt egy másik ajtó, egy teljesen váratlan irányból, amely lehetőséghez örömmel csatlakoztak, közölte. Véleménye szerint, a hasonló események szervezése az egyház feladata, ezért is örült annak, hogy az előadás szervezésébe több egyházat is bevontak. A lelkipásztor ugyanakkor kiemelte, egységre van szükség, különböző nemzetekhez, felekezetekhez tartozó személyek összefogására, a különböző nyelveket beszélők összekötésére, ebben segít ez az esemény.

(Borítókép: Nick Vujicic kolozsvári előadására már elkeltek a jegyek. Fotó: Facebook/Nick Vujicic - Kolozsvár)