Kézilabda férfi BL kikapott a PSG-től, negyedik lett a Veszprém

Kézilabda férfi BL kikapott a PSG-től, negyedik lett a Veszprém
A Telekom Veszprém 31–26-ra kikapott a Paris Saint-Germain csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája előző idényéből elhalasztott kölni négyes döntő keddi bronzmérkőzésén. A francia együttes 2016 és 2018 után harmadik alkalommal nyert bronzérmet a BL-ben. A Veszprém harmadszor játszott a harmadik helyért Kölnben, 2014-ben kikapott a Barcelonától, amelyet 2017-ben legyőzött.

FOTÓ: Uros Hocevar/kolektiff 

A magyar csapatnak kevesebb mint húsz órával a német THW Kiel ellen hosszabbításban elveszített elődöntő után kellett pályára lépnie a bronzmeccsen. Ez eleinte egyáltalán nem látszott a játékán, hiszen 3-0-val kezdett, majd felváltva születtek a gólok, ám a folytatásban a PSG egy ötös gólsorozattal fordított. A veszprémiek ezt követően sem boldogultak ellenfelük rendkívül hatékony nyitott védekezésével, így a szünetben már 14-11-es hátrányban voltak.

Mivel a második félidő első tíz percében nem változott a játék képe és a különbség sem, David Davis vezetőedző cserékkel frissítette csapatát. A végül kilenc gólig jutó Lékai Máté vezérletével tartotta magát a Veszprém, ám a PSG-nek szinte minden kapott gólra volt gyors válasza, majd egy 4-1-es sorozattal 26-21-re ellépett. Vladimir Cupara bravúros védései ellenére a hajrában sem tudott felzárkózni a magyar együttes, így végül be kellett érnie a negyedik hellyel.

 „Szerettünk volna legalább ma nyerni, de ez sem jött össze, borzalmasan csalódott vagyok. A tegnap történtek után bármi lett volna a mai eredmény, azt mondom, hogy csalódás volt ez a torna, így pedig, ha lehet még fokozni, még nagyobb csalódás. A tanulság: ha év közben jól játszunk, akkor Kölnben is ugyanúgy kell játszanunk. Olyan higgadtan, olyan okosan, olyan precízen, ugyanolyan elánnal. Ez tegnap és ma sem sikerült” – értékelt a magyar csapat legeredményesebb játékosa, Lékai Máté csapatkapitány az M1 aktuális csatornán.

A két csapat 12. egymás elleni BL-mérkőzésén négy veszprémi siker és egy döntetlen mellett hetedszer győzött a PSG.

A döntőben a német THW Kiel öt góllal legyőzte a Barcelonát, a spanyol csapatnak ez volt a 14. BL-döntője és az ötödik veresége, a Kiel a nyolcadik fináléjában a negyedik sikerét aratta. A katalánok tavaly szeptember óta 62 mérkőzést játszottak, és most először vesztettek. A két csapat 28. egymás elleni tétmérkőzésén 14 Barca-siker és két döntetlen mellett 12. alkalommal győzött a Kiel.

Eredmények: a 3. helyért: Paris Saint-Germain (francia)–Telekom Veszprém 31–26 (14–11); döntő: THW Kiel (német)–Barcelona (spanyol) 33–28 (19–16).