IV. liga: lépéselőnyben a Kolozsvári Viktória

IV. liga: lépéselőnyben a Kolozsvári Viktória
A Kolozs megyei labdarúgó IV. liga elsőségéért folytatott párharc első felvonását Révkolostor (Vad) községben rendezték, az esélyesebbnek tartott Dési Szamos meglepetésre 3–2 (2–0) arányban kikapott a Kolozsvári Viktóriától (a korábbi Supporter 2.0 nevű együttestől).

ERKEDI CSABA

A kolozsvári csapat 3–0-ra is vezetett a 87. percig, a hajrában viszont a désiek feljöttek, sőt, egyenlítésre is volt esélyük.

Călin Moldovan tanítványai már az 5. percben vezetést szereztek Vasile Pop révén, majd Darius Hâmpea a 43. percben növelte az előnyt. Fordulás után sem változott a játék képe, a Viktória uralta a mérkőzést, majd az 55. percben a harmadik gólt is megszerezte, Alex Petruş talált be.

A drámai finálé a 88. percben a csereként beállt Paul Colţa találatával indult, majd a következő támadásnál Sebastian Rus is gólt lőtt. Ionuţ Gheorghe Dobrea elszalasztotta az egyenlítést, majd a hosszabbításpercekben a Viktória emberhátrányba is került, miután Vlad Porumb megkapta a második sárga lapot.

A szombati visszavágón a szamosfalvi pályán a Gheorghe Barbu edzette désiek számára kötelező a győzelem, mivel a táblázat alapján most a Viktória van lépéselőnyben két ponttal. A párharc győztese Bihar és Szatmár megye bajnokával küzd a III. ligába jutásért.