IV. liga, 26. forduló: Újabb nagyarányú győzelmek

IV. liga, 26. forduló: Újabb nagyarányú győzelmek
Csak egy fordulóban (a múlt héten) volt csendesebb nap a labdarúgó IV. liga Kolozs megyei bajnokságában. Ahogyan közeledünk az évad végéhez, úgy nő a nagyarányú győzelmek száma, mintha nem is fociról lenne szó, hanem más sportágról (például tenisz vagy jégkorong).

ERKEDI CSABA

A Nagyiklódi Egyesülés–Dési CFR mérkőzésen megdőlt az idei bajnokság rekordja. A hazaiak 15–0 (!) arányban nyertek az utóbbi hónapokban inkább „gyerekekkel” pályára lépő désiekkel szemben. A nagyiklódi Cotuţ nem kevesebb mint 5 gólt rúgott ezen az összecsapáson.

Gyaluban is gólözön volt. Nagy meglepetésre (mármint az eredmény arányát illetve) a Szamos kikapott hazai pályán 2–9-re a listavezető Tordai Üveg Aranyos együttesétől. Tordaszentmihályon az Aranyos 11 góllal örvendeztette meg lelkes szurkolóit (ott mindig ünnep egy labdarúgó-mérkőzés), miközben ellenfele, a kullogó Erdőfeleki Jövő csak eggyel válaszolt. Tehát a Tordaszentmihályi Aranyos–Erdőfeleki Jövő találkozó végeredménye 11–1 lett. A kolozsvári Dan Anca Sportbázison is volt mit látniuk a nézőknek, az U FC másodcsapata 6–3 arányban bizonyult jobbnak az Alsódetrehemi Egyesülésnél.

Igazságos döntetlen született az Aranyosgyéresi MSC és a Déscichegyi SK alakulatai között, a párharc 2–2-es eredménnyel végződött.

A 26. forduló többi mérkőzéseinek eredménye: • Szamosújvárnémeti Sas–Szamosújvári Armenopolis 3–0 • Apahidai Sporting–Mihai Georgescu Jövő 3–0 (játék nélkül, a vendégek visszaléptek a bajnokságból). A Szamosújvári Atletic Olimpia–Szászfenesi SK találkozót május 29-én játsszák le.

A táblázat élén az Üveg Aranyos áll 72 ponttal, második a két találkozóval kevesebbet játszott Szászfenesi SK 59-cel, a harmadik helyre pedig újból felugrott a Tordaszentmihályi Aranyos 55-tel (legalábbis addig, amíg az 54 pontos Szamosújvári Atletic Olimpia lejátssza az elmaradt mérkőzését).