Duplázott a Tordai Üveg Aranyos

Duplázott a Tordai Üveg Aranyos
A IV. liga megnyerése után duplázott a Tordai Üveg Aranyos labdarúgócsapata, a Román Kupa megyei döntőjén is győzedelmeskedett. Hétfő délután a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportpark egyes pályáján lebonyolított fináléban a tordaiak 1–0 (1–0) arányban bizonyultak jobbnak a V. liga szamosújvári csoportjának éllovasa, a Bonchidai FC együttesénél.

ERKEDI CSABA

A találkozó egyetlen gólja az első percben (pontosabban az 58. másodpercben) született meg, amikor Adrian David a gólkirály Florin Dan jobboldali beadását értékesítette. Továbbra is a III. liga selejtezőjére készülő Üveg Aranyos támadott többet, de azért az alsóbb osztályú Szamos mentieknek is voltak kitűnő lehetőségeik az egyenlítésre. Az összecsapás utolsó tíz percében a Dési Egyesülésnél is megfordult Dan Plaian és Alexandru Vaida két tiszta gólhelyzetet is kihagyott, így maradt a sovány, de megérdemelt győzelem a tapasztaltabb és jobb játékerőt képviselő tordaiak javára.

A meccsen ott volt Emil Cârhaţ, Bonchida község polgármestere, a helyi sport lelkes támogatója. Hasonlóképpen, a döntőt megtisztelte Czéger István, Buza község elöljárója is, akit külön is díjazott a Kolozs Megyei Labdarúgó Testület a labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítésekért.

A kupadöntő előtt Vasile Marc, a Megyei Labdarúgó Testület elnöke, Ioan Maja és Leon Pal alelnökök társaságban díjazta a most lezáruló bajnokságok legjobbjait, köztük az Üveg Aranyos gárdáját is a IV. liga megnyeréséért.

A III. ligába jutásért kiírt selejtező első fordulóját június 16-án, szombaton 18 órai kezdettel rendezik a tordai stadionban. A Kolozs megyeiek ellenfele Szilágy megye legjobbja, a Nyirsidi Egyesülés. A selejtező visszavágója rá egy hétre, június 23-án lesz a Zsibó melletti nagyközség pályáján.