Ismét magyarellenes rigmust skandáltak a nagyszebeni kosárcsapat szurkolói

Ismét magyarellenes rigmust skandáltak a nagyszebeni kosárcsapat szurkolói
Ismét magyarellenes rigmust skandáltak egy bajnoki mérkőzésen a Nagyszebeni ESK kosárlabdacsapat szurkolói – közölte az MTI hírügynökség a maszol.ro portálra hivatkozva.

A Nagyszebenben játszott múlt szombati mérkőzésen a vendég Kolozsvári U-BT kosarasa, Török Roland szabálytalankodott – a szebeni szurkolók megítélése szerint – sportszerűtlenül. Válaszként a szebeni csapat vezérszurkolója a „Kifelé a magyarokkal az országból” – szólamot kezdte skandálni, és ezt több százan átvették a zsúfolásig telt sportcsarnokban.

Dan Berceanu, a Román Kosárlabda Szövetség (FRF) főtitkára azt nyilatkozta: a szebeni szurkolók nacionalista megnyilvánulása belekerült a mérkőzés jegyzőkönyvébe. Ez alapján a fegyelmi bizottság dönt a szankciókról. A nagyszebeni csapat szurkolóinak nem ez az első nacionalista megnyilvánulásuk. 2014 áprilisában a Marosvásárhelyi Maros KK csapatával vívott mérkőzésen nyomdafestéket nem tűrő, magyarellenes feliratot tartalmazó molinót feszítettek ki a marosvásárhelyi sportcsarnok lelátóján. Az akkori kilengés miatt a romániai diszkriminációellenes tanács mind a klubot, mind a szövetséget háromezer lejes büntetéssel sújtotta.