Indul a Mozaik – felnőtteknek szóló programsorozat a Puck Bábszínházban

Indul a Mozaik – felnőtteknek szóló programsorozat a Puck Bábszínházban
Szülőknek, pedagógusoknak és jövendőbeli szülőknek szóló, havonta esedékes programosorozatot indít a Kolozsvári Puck Bábszínház különféle szakterületeken tevékenykedő szakemberek részvételével. Az első találkozó – amelyet október 28-án 18 órára időzítettek – témája a mozgásfejlődéssel, beszédfejlődéssel, értelmi fejlődéssel és adaptív viselkedéssel kapcsolatos eltérések korrigálása, javítása és megelőzése.

A szombati csaknem kétórás kollokvium vezetői Hompoth Sarolta Anna és munkatársa, Menzák Szabina többéves gyógypedagógusi és szenzomotoros fejlesztői tapasztalatáról beszélget majd a kíváncsi résztvevőkkel. Legfőbb területük a prevenciós munka, így a megelőzés fontossága, a korai problémafelismerés és kezelés kapcsán felmerült kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők. A szakemberek munkájuk során számtalan olyan fejlődési rendellenességgel találkoztak, amelyeknek korai felismerésével és kezelésével elkerülhetőek lennének az iskolai és\vagy óvodai kudarcok.

A program elsődleges célja a szülők felvilágosítása, hogy felismerhessék azokat a tüneteket, amelyekre oda kell figyelni egy 0-5 éves korú gyermek esetében. „A szülőkkel való beszélgetés az első lépés a prevenció útján” – vallja a két meghívott specialista. A beszélgetés főbb témakörei: a beszédfejlődés eltérései és tünetei, a viselkedési zavarok megelőzése, és a mozgásfejlődés kapcsolata az értelmi fejlődéssel.

A prevenciós programban résztvevő szakemberek a szatmárnémeti Boldog Scheffler János Rehabilitációs és Prevenciós Központ munkatársai. Központjukban szűrőprogramokat is szerveznek, amelyek célja az eltérő fejlődés megelőzése.

A programokra a belépés ingyenes, a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.