Indian Wellsben történt

Indian Wellsben történt
Az egyesült államokbeli Inidan Wellsben rendezett férfi és női tenisztorna magyar és román vonatkozású eseményeit foglaljuk össze.

Fucsovics Márton kikapott a selejtező első fordulójában, így búcsúzott az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna 6,99 millió dollár összdíjazású férfi versenyében.

A viadal honlapja szerint a világranglistán 144. magyar játékos az ukrán származású amerikai Denis Kudlával (130.) csapott össze, s 6:3, 6:3-ra maradt alul.

A torna másik magyarja, a 25. kiemelt Babos Tímea (28.) erőnyerőként csak a főtábla második fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe, a 64 között majd a cseh Kristyna Pliskova (54.) vagy az amerikai Bethanie Mattek-Sands (160.) vár rá. A női versenyen 7,67 millió dollárt osztanak szét.

Fucsoviccsal ellentétben Románia képviselője, Marius Copil (111. a világranglistán) „megugrotta” at első akadályt, és a második selejtezőfordulóba került. A jelenlegi legjobb román férfi teniszező egy szoros és egy sima játszmában 7:6 (5), 6:2 arányban diadalmaskodott a cseh Lukas Rosol (155.) fölött. Az aradi teniszező eddigi jutalma 4075 dollári és 8 világranglistapont. A főtáblára jutásért éppen Kudlával fog játszani.

Főtáblára került Patricia Maria Ţig (99.), aki 77 perc alatt 7:5, 6:0 arányban legyőzte az amerikai Julia Boserupot (97.) – ezzel 13 690 dollárt és 40 WTA-pontot biztosított eddig magának. A főtáblán egy másik selejtezős ellenféllel került össze, a kolumbiai Mariana Duque Marino (112.) ellen játszik.

Amint már korábban jeleztük, Simona Halep és Irina-Camelia Begu 4., illetve 29. kiemeltként erőnyerő, és kihagyja az első fordulót. Előbbi a Dona Vekics (horvát)–Alison Riske (amerikai) párharc győztesével, utóbbi a Louise Chirico (amerikai)–Francesca Schiavone (olasz) meccs továbbjutója ellen kezdi meg a küzdelmet.

A másik két román résztvevőt, Sorana Cârsteát és Monica Niculescut összehozta a sors az első körben. A továbbjutóra a magyar származású, svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea vár, aki a 15. kiemelést kapta a tornán és szintén erőnyerő.

Niculescu párosban is indul, az amerikai Christina McHale oldalán szerepel, első ellenfelük már rögtön kemény dió: az első kiemelt Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova (amerikai, cseh) duóval játszanak.

A párosspecialista Raluca-Ioana Olaru is indul a tornán, az ukrán Olga Szavcsuk  a társa. Az első fordulóban a Kiki Bertens, Johanna Larsson (holland, svéd) duóval mérkőznek. A román érdekeltségű párosok továbbjutás esetén egymás ellen folytatják a második fordulóban.