III. liga, 27. forduló: Kátványos és megérdemelt zsuki siker

III. liga, 27. forduló: Kátványos és megérdemelt zsuki siker
A harmadik hely sorsa forgott kockán a kedd délutáni nemeszsuki mérkőzésen a labdarúgó harmadosztály hétközi, 27. fordulójában, a helyi Egyesülés a Zilahi FC-t fogadta.

(erkedi, póka)

A hazaiak mindent beleadtak, hogy győzzenek, ami végül is sikerült Adrian Iencsi tanítványainak. Az Egyesülés mindig nagy csatát vívott a szilágyságiakkal, főleg, hogy a Meszes aljiak kispadján ezúttal volt edzőjük, a kolozsvári Costică Olariu ült (aki nem éppen a legjobb körülmények között vált el a Szamos parti klubtól).

Így történt most is, csak azzal a különbséggel, a hazaiak minden szempontból fölényesen uralták a meccset. A látványos és kapujelenetekben gazdag mérkőzés a hazaiak egygólos győzelmével végződött. Az összecsapás egyetlen góljának szerzője Alex Pop csatár volt, aki a 31. percben hat méterről fejjel továbbította a labdát a zilahi Claudiu Băican kapujába. A Kolozs megyeieknek még volt néhány tiszta gólhelyzetük, de ugyancsak Alex Pop és Mihai Maxin mind elpuskázták azokat, pedig a találkozó összképe után az Egyesülés sokkal nagyobb arányban is nyerhetett volna. A zilahiaknak egyetlen nagy helyzetük volt az egyenlítésre, a 90. percben,  amikor Raul Stanciu néhány méterről kapu mellé rúgta a labdát. Ha be is talált volna a nemeszsuki Simion Ţicrea hálóőr kapujába, a végeredmény nem lett volna igazságos, az Egyesülés ezúttal jobb játékkal rukkolt ki.

A keddi mérkőzés után a Nemeszsuki Egyesülés elhelyezkedett a harmadik helyre (megvallva őszintén, ott is a helye a tavasszal nyújtott remek teljesítmény után), míg a Zilahi FC leesett a hatodikra. Pedig, az év elején nagyon reménykedtek a II. ligába jutást illetően. Ezúttal a téli álmok szertefoszlottak...

Végeredmény: • Nemeszsuki Egyesülés–Zilahi FC 1–0 (1–0).

Hasonlóképpen 1–0-ra nyert a Kolozsvári Egészség is, Matei Dan 70. percben elért találatával a Lénárdfalvi ACS otthonában diadalmaskodott. A harmadik Kolozs megyei együttes, a Dési Egyesülés szerdán játszott, a Szászrégeni Lendület otthonában vívott mérkőzés lapzárta után ért véget.

Az ötödik csoport többi keddi eredménye: • Marosvásárhelyi ESE/ASA II–Sülelmedi Jövő 0–0 • Radnóti SK–FC Beszterce 3–0 (játék nélkül, a vendégcsapat visszalépett a bajnoki küzdelmektől). A Nagyszebeni AFC Hermannstadt szabadnapos volt. A Fugyivásárhelyi SK–Medgyesi Gázmetán II. mérkőzés is lapzárta után végződött.

A Kudzsiri Kohász–Pusztadaróci Termés összecsapás is játék nélkül, 3–0-lal végződött, a már amúgy is kiesett vendégek azzal az indokkal nem utaztak el, hogy hét közben nem engedték el munkahelyükről a játékosokat.

Az állás: 1. Hermannstadt 62 pont, 2. Kudzsir 51, 3. NEMESZSUK 46 (50–23), 4. Lénárdfalva 46 (44–27), 5. KV. EGÉSZSÉG 46 (35–20).