III. liga – 2. forduló: az U FC uralta a játékot Désen

III. liga – 2. forduló: az U FC uralta a játékot Désen
Fölényesen nyerte a labdarúgó harmadosztály megyei rangadóját a Kolozsvári U FC. Marius Popescu és Szilágyi Zsolt edzők tanítványai első perctől kezdve uralták a játékot és fölényesen győzték le az Egyesült a dési sétatéri pályáján.

(erkedi, póka)

Több száz kolozsvári szurkoló is elkísérte kedvenceit Désre, és igazi hangulatot teremtettek a Szamos-menti városban, s nemcsak a mérkőzés színhelyén. Régi rangadókra jellemző pillanatoknak voltunk részesei, amikor a 60-as, 70-es években Désen még nagy fociláz uralkodott. A papírformának megfelelően a vendégek bizonyultak jobbnak, de ugyanakkor túlzott is a 4–0-s végeredmény, a désieknek is voltak helyzeteik, de nem tudták kiaknázni az adott lehetőségeket. A találkozó főhőse Dorin Goga volt, aki egymaga három gólt lőtt, és természetesen ő volt az összecsapás legjobb embere. Mindjárt a meccs elején, a 14. percben betalált Székely Loránd kapujába, majd még két alkalommal volt eredményes (a 48. és a 72. percben). Az egyetemisták negyedik gólja Iuliu Haţieganu nevéhez fűződik, aki az 53. percben talált be. A hazaiaknak a 11. percben az I. ligát is megjárt volt besztercei középpályás, Adrian Nalaţi kapufát rúgott. Ha betalált volna a kolozsvári Dinu kapujába, talán más lett volna a megyei rangadónak is beillő találkozó végkifejlete. Mészáros Alpár tanítványai sehogy sem tudtak felzárkózni az ellenfél színvonalához, és ahogy teltek a percek, úgy estek össze, feladva minden reményt a szépítéshez.

A désiek összeállítása: Székely – Alexandru, Udi, Kovacs, Plăian – Nalați, Blaj – Ferhaoui, Graur, Itu – Bogdan.

AZ U FC a következő felállításban szerepelt: Dinu – Manu, Cordoş, Abrudan, Takacs – Micaş, Giurgiu (86. perc Onicaș), Lemac (74. perc Hîmpea) – Goga (86. perc Lemnaru), Greu (65. perc Ursu), Haţieganu.

*

varosnapokHirdetés

A kolozsvári vasutasok másodcsapata, a CFR II. a Brassó megyei Vidombáki Jövőt fogadta a CMC-pályán. A vendégek szerezetek vezetést a 35. percben Raul Drugă révén, de öt percre rá Adrian Şter büntetőből egyenlített. A győztes találatot Alin Cazan szerezte a hosszabbításpercben, 2–1 volt a végeredmény. Mindeközben, kihasználva a válogatott meccsei okozta szünetet a nagycsapat, az I. liga éllovasa, a CFR 1907 Medgyesen vendégeskedett, s hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a Gázmetánt, a kolozsváriak góljain Urko Vera (45. perc), Marius Coman (70. perc) és Laurenţiu Rus (119. perc) osztozott.

Kolozs megye negyedik III. ligás csapata, a Kolozsvári Egészség az Alsógáldi Ipar otthonában vendégeskedett, s hiába vezetett, végül 2–1-re kikapott (gól: Adrian Costea – 40. és Ioan Boancă – 82. perc, Andrei Ceaca – 21. perc).

Az ötödik csoport többi eredménye: • Magyarigeni Teljesítmény–Medgyesi Gázmetán II. 4–0 (Claudiu Oara – 38., Răzvan Fetiţa – 45., 11 m, valamint Cătălin Tineiu 2 – 76. és 85. perc) • Lénárdfalvi ACS–Gyulafehérvári Egyesülés 3–0 (Viorel Chinde – 1. és 5., továbbá Bandula Raini – 92. perc) • Kudzsiri Kohász–Radnóti SK 2–1 (Andrei Făgărăşan 2 – 59. és 79., a második 11 m, illetve Szilágyi Arnold – 90. perc) • Szászrégeni Lendület–FC Felek 1–1 (Darius Ghircă – 16. perc, illetve Rogozan – 80. perc). A Tasnádi Egyesülés szabadnapos volt.A táblázaton: 1. Alsógáld 6 pont (6–2), 2. Lénárdfalva 6 (5–1), 3. Kudzsir 6 (3–1), 4. KV. U FC 4 (5–1), 5. KV. CFR II. 4 (3–2), 6. Magyarigen 3 (4–0), 7. KV. EGÉSZSÉG 3 (4–2), …, 15. DÉS 0 (0–6).