Húslevest villával

Húslevest villával
Ilyen a tökéletes fogyókúra receptje… és ilyen receptet alkalmaz évek óta a kolozsvári önkormányzat is annak érdekében, hogy „lefogyassza” a kolozsvári autók számát. Hiába van autód, nincs hol leparkold – hát inkább ne vegyél, vagy ha mégis, akkor fizesd érte az adót, de ne járj vele.

Ha őszinték akarunk lenni, akkor ehhez hozzá kell tenni, hogy a kolozsvári forgalom és a parkolóhelyek problémája mindaddig nem fog megoldódni, amíg nem találják fel a teleportálást. Ám addig jó lenne, ha a polgármesteri hivatal nem fordítva ülne a ló hátára, s mielőtt felszámolna egy lakónegyedben mondjuk száz parkolóhelyet, teremtene parkolási alternatívát a száz gépkocsi tulajdonosának. A szándék persze megvan, de a szándékra nehéz parkolni... Ezt tanúsítja a Pata/ Titulescu utcában kialakított buszsáv esete is: annak idején beharangozták, hogy a környéken lebontják a pléhgarázsokat, s azok helyébe hét kisebb parkolóház épül, ám ezeknek azóta is csak hűlt helyük. Emiatt az addig az úttesten parkoló autók most az amúgy széles járdán parkolnak, áthajtva a járdát az úttesttől elválasztó gruppon, vagy több tíz métert kocsikázva a gyalogosok közt a járdán.

Hasonló „elv” alapján korszerűsítik most a Magyar/21 decembrie 1989 utcát. Ott már korábban megszüntettek több tucatnyi parkolóhelyet a buszsáv kialakításával, most pedig a Szentpéteri templom előtti téren lévő parkolóhelyeket számolják fel. Hogy aztán majd mélygarázst építsenek a környéken.

Ez a „majd” azonban szinte mesebeli: egyszer volt, hol nem volt – valamikor lesz, ha megérjük.

A probléma másik vetülete legalább ennyire érdekes. A lakónegyedi utcafelújítások során ugyanis általában nem egy utcát, hanem egy körzetet egyszerre „túrnak fel”, így hirtelenjében 100-150 vagy akár kétszáz autó tulajdonosának kell ideiglenesen – néhány hétre – új parkolóhelyet keresnie. Még akkor is, ha van parkolóhelyük, éves bérletük. El lehet képzelni, mit jelent ez a Monostoron vagy a Mărăşti-negyedben, ahol amúgy is naponta gerillaharcok folynak minden négyzetcentiméternyi parkolóhelyért.

Persze, azért ne feledjük, hogy a polgármesteri hivatalnak alárendelt intézményeknek több olyan gépjárművük is van, amellyel el lehet szállítani a tilosban parkoló autókat. Egy-egy „elvitt” személygépkocsi kiváltása többszáz lejbe kerül, ami a helyi költségvetést gazdagítja – ilyenformán érthető, hogy a polgármesteri hivatalt nem zavarja, ha fordítva ül a lóra. Sőt, egyenesen szereti.

Ezt a húslevest jól kifőzték…