Heti ötszáz turistát repítenének nyaralni

Heti ötszáz turistát repítenének nyaralni
Az ország legnagyobb utazásszervező irodájáként beharangozott Amara Tour kolozsvári székhelyű cége mutatkozott be péntek este Kolozsváron.

A rendezvényre a helyi turisztikai ügynökségek, a sajtó, a helyi hatóságok képviselőit hívták meg, utóbbiak részéről Emil Boc polgármester üdvözölte a befektetőket, vázolva nekik Kolozsvár erősségeit.

Az utazásszervező (tour operator) képviselőjeként Haithem Souani ügyvivő köszöntötte a jelenlévőket, egyben ismertetve tevékenységüket, amelyhez reméli, partnerre találnak a Kolozsváron működő turisztikai ügynökségekben, hiszen csomagjaikat közvetlenül vagy közvetítő útján értékesítik. Mint elhangzott, Tunéziába, Egyiptomba és Törökországba szerveznek utazásokat; a charter-járatok a kolozsvári nemzetközi repülőtérről indulnak tavasztól, pontosabban májustól kezdve. Heti mintegy 500 turistával számolnak, azaz idén mintegy 7300-7400 ügyféllel, január 11-i nyitásuk óta már több mint ezer foglalást jegyeznek. Hozzátette: igyekeznek minden büdzsének megfelelő csomagokat összeállítani, kezdve a 240 euro/fő/héttől a 2500-3000 eurós csomagokig. A repülőjegy árát is tartalmazzák ezek a díjszabások.  

A rendezvényen részt vett és felszólalt Egyiptom és Tunézia bukaresti nagykövete, akik néhány szóban ismertették országuk turisztikai vonzerejét, potenciálját, majd a jelenlévők között az Amara Tour három egyhetes csomagot sorsolt ki.