Hetedszerre szerveztek úszótábort a székelykocsárdi gyerekeknek

Hetedszerre szerveztek úszótábort a székelykocsárdi gyerekeknek
Már hagyománnyá vált a székelykocsárdi iskolában, hogy a tanév első vakációját a marosludasi uszodában töltik. Így történt ez idén is, amikor a magyar tagozat mind az ötven diákja beiratkozott a Bethlen Gábor Alap által támogatott programra.

Basa Anna-Mária, a főszervező Cserevár Egyesület elnöke elmondta: ez a tábor is része annak a foglalkozás-sorozatnak, amellyel igyekeznek összegyűjteni és a kocsárdi iskolába íratni a környékbeli, identitásukban veszélyeztetett magyar gyerekeket. Kifejezetten örvendett annak, hogy az úszótáborban a pedagógus kollégái mellett a szülők is besegítettek, hiszen mindig szükség van gépkocsivezetőkre és olyanokra, akik segítenek a gyerekeket felügyelni vagy épp a kislányok hosszú haját megszárítani.

A ludasi uszoda alkalmazottai már jól ismerik a kocsárdi gyerekeket, hiszen kevés ilyen népes csapat jelenik meg náluk, ráadásul régóta visszatérő vendégei a sportbázisnak. A covid-járvány idején külön programot alakítottak ki számukra és az idén is egy órával hamarabb megnyitották a medencét az ő kedvükért. 

Az úszótanfolyamokat néhány éve Cipăian Ciprian edző tartja, aki mindeddig szép sikereket ért el a rábízott nebulókkal, szinte kivétel nélkül mindenki megtanult úszni. A nagyobbakra már komplexebb feladatokat rótt ki, látványos ugrásokat mutattak be és versenyszámokat szerveztek. Szokás szerint, az idei tábor végén is közös pizzázással ünnepelték meg a sikeres hetet. 

Székelykocsárdon nem ez volt az első alkalom, amikor a pedagógusok és a Cserevár Egyesület tagjai feláldozták szabad idejüket a közösségépítésért. Kézműves, gasztro illetve angol és román nyelvi táborokat szoktak szervezni, néptáncoktatás zajlik, megtartják a gyermeknapot és különféle sportnapokat, valamint mindig tartalmas műsort állítanak össze a nemzeti és vallási ünnepek alkalmából. A délutáni oktatást is nagyon komolyan veszik, a hangsúly a tanuláson van, így nem csoda, hogy a kocsárdi iskolába szívesen íratják be a szülők gyerekeiket.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Történetének egyik legsikeresebb kiadását érte meg a Fehér megyei pedagógusokat megszólító rendezvény, amelyet olykor konferenciának, máskor találkozónak tituláltak, ám a lényege mindig ugyanaz volt: kellemes, oldótt hangulatban, egymásnak örvendve és egymást tisztelve megbeszélni a közös problémákat, megosztani a sikereket, tervezni a jövőt.
Közhír