Háromnapos ünnepre készül a tordai magyar közösség

Háromnapos ünnepre készül a tordai magyar közösség
Tizenötödik alkalommal szervezi meg a Tordai Magyar Napokat április 13-15 között az RMDSZ tordai szervezete. A programkínálatból ezúttal sem hiányzik a sport, a művészet és a kulturális műsorok.

„Idén második alkalommal terveztük háromnaposra a rendezvényt, olyan meghívottakat választottunk és olyan program kialakítására törekedtünk, amelyek megfelelnek a tordai magyar közösség igényeinek. Az esemény pénteken kezdődik 19 órától az Aureliu Manea Színházban és a vasárnap 17 órára időzített gálaműsorral zárjuk a Tordai Magyar Napokat, ahova nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt – mondta el Csép Leylla helyi tanácsos, az RMDSZ tordai szervezetének elnöke.

Az Aureliu Manea Színházban zajló pénteki eseményen Oláh Boglárka zongorista, Oláh Mátyás csellista és Bogdán Zsolt színművész lép fel. Jegyeket az előadásra a színház jegypénztáránál lehet vásárolni, egy jegy ára 15 lejbe kerül. A szombati program a Jósika Miklós Elméleti Líceum tornatermében zajló asztalitenisz vetélkedővel startól reggel 10 órától, majd 15 órától a Karaván együttes koncertjére várják a magyar közösség tagjait. A programsorozat az Ótordai református templomban folytatódik 19 órától Marosan Csaba színművész Nagyírásos – írók, költők vallomásai Kalotaszegről című műsorával és a Flautino együttes előadásával. Mint minden évben, most is gálaműsor zárja az eseményt vasárnap, április 15-én 17 órától az Aureliu Manea Színházban.