Függőkertje és heliportja is lesz az integrált gyermekkórháznak

Függőkertje és heliportja is lesz az integrált gyermekkórháznak
Öt emelettel, tetőkerttel, alagsori parkolóval és heliporttal is bír majd a Kolozsvárra tervezett integrált gyermekkórház, amelynek elkészültek az előzetes tervei.

A megrendelő Kolozs Megyei Tanács által kézhez kapott előtervek részletezik a belső térelrendezést, a szintek terveit stb. A tervezett kórház alagsorában a személyzet és a látogatók részére kialakított parkolók lesznek külön bejáratokkal, a földszinten és első emeleten működne a járóbetegkezelő és a konyha, gyógyszertár stb., a második emeleten a műszaki helyiségeket rendezik be, illetve a betegeknek és hozzátartozóiknak szánt függőkertet. A kórházi osztályok a 3–5. emeleten kapnak helyet, ezek belső terei a szükségletek függvényében átalakíthatók lesznek. Ugyanitt helyezkednek el majd a műtők, az aneszteziológia és intenzív osztály. Az épület teraszán heliport lesz.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ez a Kolozsvár és egész Erdély számára létfontosságú, ultramodern orvosi létesítmény a lehető leggyorsabban megépüljön az ágazatnak megfelelő igényességgel és a kis páciensek szükségleteivel teljes összhangban – nyilatkozta Alin Tise, a megyei tanács elnöke.

A megyei tanács nemzetközi pályázaton választotta ki a tervezésre a spanyol Planho Consultores S.L.P., a Professional Limited Company és a 4B Consultanta Arhitectura SRL cégeket. A kórházban 510 ágy lesz, valamint további 50 a napi beutalóval érkezők és 65 ágy kísérők számára.