Folytatják a garázsfelszámolásokat, a Monostor következik

Folytatják a garázsfelszámolásokat, a Monostor következik
Emil Boc polgármester szerint folytatják a garázsfelszámolásokat, ezért a Monostor negyedben 350 garázst bontanak le, amelyek helyére két parkolóházat építenének. Az előljáró elmondta, hogy az urbanisztikai bizottság már tanácskozott a két monostori parkolóház építéséről a Primăverii/Kalányos és a Mogoşoaia/Kolozsmonostor utcában. – A városrendészeti bizottságban megbeszéltük a két projektet, és a jogi helyzetük már tisztázott. Most már formai és elhelyezkedési szempontok vannak napirenden – fogalmazott a polgármester.

Boc szerint két javaslatot nyújtottak be a tervezett parkolóházakat illetően, amelyekben nagyméretű parkolóházak, illetve több kisebb parkolóház építésére tesznek ajánlatokat. – Két megoldás körvonalazódott, miután a szakértők háromhetes határidőt kaptak az alternatív parkolóhelyekre és parkolóházakra vonatkozó javaslatok előterjesztésére.  Az egyik javaslat egy három-négyemeletes, 300-400 férőhelyes parkolóház felépítésére vonatkozik, a másik pedig több, kisebb háromszintes parkolóház létesítését indítványozza figyelembe véve a városi környezeti szempontok tiszteletben tartását. Következik a projektek szakértői elemzése, aztán pedig a tulajdonjogi szempontok tisztázása, mert valószínűleg nagyobb területre lesz szükség, mint a lebontott garázsok területe – részletezte Boc.  

A polgármester szerint tovább folytatják a lehetséges parkolóház helyszínek felkutatását. – Tervezik parkolóház felépítését a Tóközben, amelynek jogi lépései már folyamatban vannak – jegyezte meg.