Fölényes zilahi siker az erdélyi röplabda rangadón

Fölényes zilahi siker az erdélyi röplabda rangadón
Kevés néző volt kiváncsi Zilahon a hétfő délutáni MRK–Nagybányai Ştiinţa Explorări bajnoki mérkőzésre, abból is négy máramarosi szurkoló, akik nagyobb zajt csináltak dobjaikkal, mint a helybeliek.

ERKEDI CSABA

Igaz, hamar elcsendesültek, mivel a szilágysági gárda első perctől kezdve uralta a találkozót, amely aránylag rövid időn belül véget is ért, csak egy óra és tizenöt percet tartott. Kivéve a második szettet (amelyben többször is vezettek a vendégek, de aztán csak alulmaradtak), az összecsapáson a fő szerep a Meszes aljiaknak jutott. A bajnokok minden tekintetben felülmúlták a nagybányaiakat, akik az elmúlt bajnoksághoz képest teljesen új csapattal érkeztek Zilahra (hárman a régi együttesből Désre távoztak, jóformán visszatértek anyaegyesületükhöz). Ilyen körülmények között nem is volt nagy reményük a győzelemre vagy esetleg pontszerzésre. Marian Constantin edző tanítványai ebben az idényben is nagy esélyesek a bajnoki címre. Az első forduló utolsó meccsének legjobb játékosa a zilahi Rareş Bălean volt, akit ezen a nyáron a válogatott keretbe is behívtak.

Végeredmény: • Zilahi MRK–Nagybányai Ştiinţa Explorări 3:0 (18, 20, 20).

A bajnokság második fordulójában a Zilahi MRK Kolozsvárra látogat szombaton, a Horia Demian Sportcsarnokban 12 órai kezdettel a jobb lábbal kezdő Universitatea lesz az ellenfele. A nagybányaiak ugyanaznap 18 órától a Dési Egyesülést fogadják.