Focihírek röviden

Focihírek röviden

DÁRDAI PÁL UTÁNPÓTLÁSESDZŐ ÉS KOORDINÁTOR LESZ HERTHÁNÁL

Utánpótlásedző és koordinátor lesz a Hertha BSC-nél Dárdai Pál, a klub korábbi labdarúgója és vezetőedzője.

A német Kicker magazin szerdai híradása szerint a 44 éves szakember kettős feladatot kap a következő szezonban: átveszi az U16-os csapat irányítását, emellett a fiatalabb korosztályok átmenetéért lesz felelős a felsőbb évfolyamokba. Dárdai három fia közül a 21 éves Pál, a 18 éves Márton és a 14 éves Bence is a berliniek kötelékében futballozik.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya tavaly nyáron, négy és fél év után távozott a klub vezetőedzői posztjáról. Azóta nem vállalt más megbízatást, novemberben visszautasította az 1. FC Köln ajánlatát, pedig szerződésében van olyan kitétel, hogy bármikor távozhat, ha nagy értékű megkeresést kap.

AZ AS ÖSSZEÁLLÍTOTTA A REAL MADRID „RÉMÁLOMCSAPATÁT”

Szakítva a legjobbakat kiválasztó általános gyakorlattal, All Star-válogatott helyett afféle „rémálomcsapatot” állított össze az AS a Real Madridban eddig szerepelt, és a spanyol sportnapilap megítélése szerint legrosszabb labdarúgókból.

Az alkalmi alakulatban helyet kaptak olyan, hazájukban sokszoros válogatott játékosok is, mint például az olasz Antonio Cassano vagy a portugál Fabio Coentrao. A tizenegy jelölt közül a jelenleg csapat nélküli Coentrao mellett még egy aktív futballista kapott helyet a támadó holland Royston Drenthe személyében.

A királyi klub antisztár-gárdája az AS válogatása alapján így fest:

Albano Bizzarri – Carlos Diogo, Jonathan Woodgate, Pedrag Szpaszics, Fabio Coentrao – Thomas Gravesen, Pablo García, Julian Faubert, Elvir Baljics – Antonio Cassano, Royston Drenthe.

FC  BARCELONA: 120 MILLIÓ EURÓ FÖLÖTT A VESZTESÉG

A 120 millió eurót is meghaladják az FC Barcelona veszteségei, amelyeket a koronavírus-járvány következtében szenvedett el. Az anyagi károkat Jordi Cardoner, a katalán futballklub alelnöke összegezte, aki az ESPN televíziónak elmondta: a legnagyobb mínuszos tétel – bő 50 millió euró – a jegyeladásból származó bevételek elmaradásából, továbbá abból ered, hogy a kényszerű bajnoki szünetben zárva kell tartani a Barca-múzeumot. Az alelnök elmondása szerint 39 millió euróra rúg a televíziós közvetítések hiánya okozta veszteség, s 20–25 millióra becsülte azt a pénzt, amelytől különböző kereskedelmi ügyletek meghiúsulása fosztotta meg a klubot. A spanyol bajnoki címvédő vezetőinek az is gondot okoz, hogy egyelőre nincs meg az a szponzor, amelynek el tudnák adni a Barcelona-stadion, a Camp Nou névhasználati jogát.