FIFA: nincs meglepetés az év játékosa listán

FIFA: nincs meglepetés az év játékosa listán
Nincs komolyabb meglepetés a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által kiadott 23-as listán, amelyről kiválasztják majd az év játékosát.

A FIFA – amely már nem közösen ítéli oda a díjat a France Footballal – honlapján hozta nyilvánosságra a névsort. Érdekesség, hogy a listán három olyan futballista kapott helyet N’Golo Kanté (Chelsea), Mesut Özil (Arsenal) és Alexis Sánchez (Arsenal) személyében, akik nem „fértek” be az Aranylabdaszavazáson a 30-as keretbe.

A jelöltek között természetesen ismét ott van a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) és az argentin Leo Messi (FC Barcelona, a képen). A spanyol és az angol élvonal 10–10 játékosa szerepel a listán, a Bundesliga 2, a Serie A egy játékost ad.

A szavazáson a világ 211 válogatottjának szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, valamint mintegy 200 kijelölt újságíró, illetve a szurkolók szavazhatnak. Előbbi kettő és utóbbi kettő is ötvenszázalékos arányban számít.

A voksolás már elindult, szavazni november 22-ig lehet. A FIFA december 2-án jelenti be a legjobb hármat (továbbá a legszebb gólért esélyes Puskás-díj jelöltjeit és FIFA Fan Award jutalmazottjait), míg a győztes kilétére január 9-én a szervezet zürichi gáláján derül fény.

A 23-as lista: Sergio Agüero (argentin, Manchester City), Gareth Bale (walesi, Real Madrid), Gianluigi Buffon (olasz, Torinói Juventus), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Kevin De Bruyne (belga, Man. City), Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid), Zlatan Ibrahimovic (svéd, Manchester United), Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona), N’Golo Kanté (francia, Chelsea), Toni Kroos (német, Real Madrid), Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München), Rijad Mahrez (algériai, Leicester City), Lionel Messi (argentin, Barcelona), Luka Modrics (horvát, Real Madrid), Manuel Neuer (német, Bayern), Neymar (brazil, Barcelona), Mesut Özil (német, Arsenal), Dimitri Payet (francia, West Ham United), Paul Pogba (francia, MU), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Alexis Sánchez (chilei, Arsenal), Luis Suárez (uruguayi, Barcelona), Jamie Vardy (angol, Leicester).